Ledarartikel: Tack för samarbetet, Vandabor!

Artikel

Stadsdirektör Ritva Viljanen tackar alla Vanda-bor för deras samarbete i anledning av pensioneringen i ledarartikeln i invånartidningens nummer 2/2023.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Nu har det blivit tid för mig att tacka er Vandabor för de gångna åren, då jag avslutar mitt uppdrag som Vandas stadsdirektör och blir pensionär i början av augusti.

Som stadsdirektör har jag sett hur mycket positiva krafter och social gemenskap vi har i Vanda. Vanda är en öppen stad, som hälsar alla nya Vandabor välkomna.

Det har varit en glädje att arbeta med er i Vanda. Tack för ett gott samarbete till er alla: tack Vandabor, tack också till stadens personal, tack till alla intressenter och tack till våra samarbetspartner!

Det går inte att tala om Vanda utan att nämna tillväxten. Ännu i början av 1960-talet bodde endast 15 000 personer i Vanda. Sedermera har vi vuxit och blivit Finlands fjärde största stad och vi är nu redan 242 000. Staden stannar inte upp, utan fortsätter djärvt sin tillväxt. Nu bygger vi en allt mer stadsmässig stad, som samtidigt tar hand om sina invånare. En stad där vi är hemma och har god service och intressant kultur nära oss.

Vanda har både rötter och vingar. Vanda är en makthavare i södra Finland med en närmare 700 år lång historia. Staden har en gedigen historia som sträcker sig ända till medeltiden. Samtidigt blickar Vanda mot framtiden och flyger högt. Runt Finlands enda internationella flygplats har Finlands näst största ekonomiska området byggts upp.

Jag har bott hela mitt vuxna liv i Vanda och trivts utomordentligt bra här! Jag tycker att det känns fantastiskt att avsluta min karriär i min hemstad. Och jag överlämnar med glädje, och vemod, stafettpinnen till min efterföljare!

Ritva Viljanen, stadsdirektör

Denna artikel publicerades på finska i Vanda invånartidning 2/2023. Läs de andra artiklarna på invånaretidningens sidan!

 

Keywords

Invånartidning2/2023