Pääkirjoitus: Kiitos vantaalaiset yhteistyöstä!

Artikkeli

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kiittää asukaslehden 2/2023-pääkirjoituksessa kaikkia vantaalaisia yhteistyöstä eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Nyt on tullut aikani kiittää teitä vantaalaisia menneistä vuosista, sillä siirryn Vantaan kaupunginjohtajan virasta eläkkeelle elokuun alussa.

Kaupunginjohtajana olen nähnyt, miten paljon meissä vantaalaisissa on runsaasti positiivista voimaa ja yhteisöllisyyttä. Vantaa on avoin kaupunki, joka toivottaa uudet vantaalaiset tervetulleiksi.

On ollut ilo tehdä töitä teidän kanssanne Vantaalla. Kiitos hyvästä yhteistyöstä kuuluu teille kaikille: kiitos vantaalaiset, kiitos kaupungin henkilöstö, kiitos sidosryhmät ja kiitos yhteistyökumppanit!

Vantaasta ei voi puhua ilman kasvua. Vielä 1960-luvun alussa vantaalla asui vain 15 000 ihmistä. Sittemmin olemme kasvaneet Suomen neljänneksi suurimmaksi kaupungiksi ja meitä vantaalaisia on jo 242 000. Kaupunki ei pysähdy, vaan jatkaa rohkeasti kasvuaan. Nyt rakennamme entistä kaupunkimaisempaa, mutta samalla asukkaistaan huolehtivaa kaupunkia. Kaupunkia, jossa olemme kotona ja lähellämme ovat hyvät palvelut sekä mielenkiintoista kulttuuria.

Vantaalla on juuret ja siivet. Vantaa on ollut Etelä-Suomen mahtipitäjä, jo lähes 700 vuotta vanha. Kaupungissa on vankka keskiaikaan ulottuva historia. Samalla Vantaa katsoo tulevaisuuteen ja lentää korkealla. Suomen ainoan kansainvälisen lentokentän ympärille on kasvanut Suomen toiseksi suurin talousalue.

Olen asunut koko aikuisikäni Vantaalla ja viihtynyt täällä erinomaisesti! Minusta on upeaa päättää työurani täällä kotikaupungissani. Luovutankin iloisin – ja haikeinkin – mielin viestikapulan seuraajilleni!

Ritva Viljanen, kaupunginjohtaja

 

Tämä kirjoitus julkaistiin Asukaslehden numerossa 2/2023. Lue lehden muut jutut Asukaslehden sivulta!

 

Avainsanat

Asukaslehti2/2023