Reilu Vantaa

Reilun kaupan kaupunkina Vantaa edistää toiminnallaan eettistä kulutusta, kestävää kehitystä ja oikeudenmukaista maailmankauppaa. Vantaa on ollut Reilun kaupan kaupunki vuodesta 2015. Arvonimi tukee Vantaan vastuullisuustavoitteita ja resurssiviisauden tiekarttaa.

Reilun kaupan banaaneja ja hunajaa sekä piirakkavuoka piknikviltillä.

Reilun kaupan kaupungissa keskeistä ovat vastuulliset hankinnat. Reilun kaupungin kriteereihin kuuluu myös muun muassa, että Reilun kaupan tuotteita käytetään kaupungin tilaisuuksissa sekä kaupungissa toimivissa työpaikoissa.

Kaupungissa toimii Reilun kaupan kannatustyöryhmä ja reilua Vantaata on mukana rakentamassa myös vantaalaisia yrityksiä, yhdistyksiä ja seurakuntia. Viestimme aktiivisesti Reilun kaupan toiminnasta ja osallistumme Reilu kauppa ry:n kampanjaviikoille.

Pyrimme kaikissa hankinnoissamme minimoimaan riskin, että niiden tuotannossa on käytetty lapsityövoimaa, loukattu muulla tavoin työntekijöiden oikeuksia tai aiheutettu vahinkoa ympäristölle. Reilun kaupan ansiosta kehitysmaiden viljelijät ja työntekijät saavat mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Kuntalaiset ja yhteistyökumppanimme odottavat meiltä vastuullisuutta, ja Reilun kaupan kaupungin arvonimi on yksi keinoistamme rakentaa strategiamme mukaista vastuullisempaa Vantaata.

Reilun kaupan infopisteinämme toimivat Vantaa-infot. Tervetuloa juttusille!

Miten osallistua Reilun Vantaan rakentamiseen?

Reilu kaupunki tehdään vantaalaisten voimin, ja mukaan tarvitaan koko yhteisö. Haluamme levittää reilua sanomaa niin yrityksissä, työpaikoilla, yhdistyksissä, seurakunnissa kuin kouluissa.

Reilua Vantaata tekemässä

Vantaan kaupunki kerää tälle sivulle tietoja kahviloista, ravintoloista, myymälöistä, työpaikoista ja yrityksistä, jotka myyvät tai käyttävät Reilun kaupan tuotteita. Alla on listattu reiluja vantaalaiskohteita. Puuttuuko sinun yrityksesi listasta? Ilmoita asiasta: eveliina.varis(a)vantaa.fi.

Avainsanat

VastuullisuusKansainvälisyys