Äänestäminen ulkomailla

Asiasanat

Demokratia ja osallisuusAsukkaat

Eduskuntavaaleissa ulkomailla oleskelevat voivat tilata kirjeäänestysasiakirjat tammikuusta alkaen. Äänestää voi aikaisintaan 2.3.2023.

Sekä ulkomailla pysyvästi asuvat että vaalien ajan ulkomailla tilapäisesti oleskelevat äänioikeutetut voivat äänestää valtiollisissa vaaleissa kirjeitse ulkomailta. Pysyvästi ulkomailla asuvat eivät ole äänioikeutettuja alue- tai kuntavaaleissa.

Voit tilata kirjeäänestysasiakirjat ulkomaille oikeusministeriöstä. Luethan kirjeäänestysasiakirjojen mukana tulevat ohjeet huolellisesti ennen kirjeäänestyslomakkeen täyttämistä. Ota huomioon, että lomakkeelle tarvitaan kahden todistajan allekirjoitukset. Todistajat eivät voi olla lähiomaisiasi. Palauta asiakirjat ohjeiden mukaisesti kuntasi keskusvaalilautakunnalle.

Kirjeäänestysmateriaalit voi tilata noin kolme kuukautta ennen vaaleja. Äänestäminen on mahdollista heti ehdokasnumeroiden julkistuksen jälkeen. Kirjeäänen tulee olla perillä vaaliviranomaisella viimeistään perjantaina 31.3.2023 kello 19, jotta se voidaan ottaa huomioon eduskuntavaaleissa.

Yleistä tietoa kirjeäänestyksestä sekä tilaus- ja toimintaohjeet löydät oikeusministeriön nettisivuilta. Katso lisätietoja ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja

Nelli Jääskeläinen

Vaalitoimiston päällikkö
040 828 1271 vaalit@vantaa.fi

Niina Kolju

Keskusvaalilautakunnan sihteeri
040 514 9558 vaalit@vantaa.fi

Avainsanat

VaalitÄänestäminen