Ansökan till eftermiddagsverksamhet för skolbarn börjar 31.3.2023

Meddelande

Etiketter

UtbildningInvånareBarnfamiljerElever

Ansökningstiden för eftisverksamheten läsåret 2023-2024 är 31.3-30.4.2023.

Efttermiddagsverksamheten (eftis) är handledd fritidsverksamhet för skolbarn i den grundläggande utbildningen. På eftis kan barnen leka, göra läxor och delta i olika slags inomhus- och utomhusaktiviteter. Verksamheten är avgiftsbelagd. Det finns ett begränsat antal eftisplatser och vi strävar efter att erbjuda en plats åt alla barn som ansökt. Ifall antalet anmälda barn skulle överstiga antalet platser väljs barnen enligt en prioriteringsordning som hittas på Vanda stads webbsidor. På samma sida hittar du information om bland annat verksamhetstiderna, avgifter och kontaktuppgifter till skolornas eftisar. 

Ansökan är obligatorisk för alla som vill ha plats, alltså även för barn som haft eftisplats under det pågående läsåret. Ansökan om eftisplats sker elektroniskt i Wilma-systemet. Obs! Kom ihåg att använda Wilma på svenska då du ansöker om plats inom den svenskspråkiga eftisverksamheten.

Brevet med meddelandet om läroplikten som skolnybörjare fick i början på januari innehöll en nyckelkod med vilken vårdnadshavaren kunde skapa ett Wilma-användarnamn. Med samma användarnamn ansöker vårdnadshavaren om eftisplats för sitt barn.

Om nyckelkoden har försvunnit eller vårdnadshavaren inte har skapat ett användarnamn, ta kontakt med byråsekreterare Janina Nordgren (förnamn.efternamn@vantaa.fi eller 040 631 8731). 

Kom ihåg att barnet ska anmälas till eftermiddagsverksamheten varje år, också då barnet har en eftisplats under pågående läsår och vill fortsätta.

Gör så här:

1. Gå in på vantaa.inschool.fi alltså Wilma. Vänligen observera att du inte kan använda mobilapplikationen, enbart webbläsare.

2. Försäkra dig om att du använder Wilma på svenska. Du kan byta språket i Wilma till svenska uppe i högra hörnet.

3. Logga in.

4. Om du har flera barn vars namn syns när du loggar in, klicka på det barn som du söker eftisplats för.

5. Välj "ansökningar och beslut" i den vågräta balken uppe på sidan. Ibland hittas ansökningarna under de tre punkterna i balken.

6. När du valt ansökningar och beslut, klicka på "Gör en ny ansökan" och välj rätt blankett.

Observera att vi prioriterar elever i årskurs 1 som har ett behov på grund av hälsoskäl eller ett annat särskilt behov. I sådana fall ber vi vårdnadshavare att tillägga t.ex. läkarintyg vid ansökan. Läs mer av prioriteringen ovan. 

7. Du får inget bekräftelsemeddelande per e-post. Ansökan har registrerats när programmet meddelat att uppgifterna har sparats.

Om du vill ha hjälp med ansökan eller Wilma-systemet kan du kontakta Janina Nordgren (förnamn.efternamn@vantaa.fi) eller Sakkunniga inom utbildning, grundläggande och andra stadiet Oskar Lindblom (förnamn.efternamn@vantaa.fi).

 

Keywords

EftermiddagsverksamhetAnsökningar