Du som är barn eller ungdom och bor i Vanda, delta i Vandas illustrationstävling för ett tryggare rum!

Nyhet

Etiketter

Välmående och gemenskapUnga

I Vanda tas principerna för ett tryggare rum i användning i stadens alla egna lokaler. Vi skulle vilja att det i varje tryggare rum i Vanda finns en bild som har skapats av en ungdom eller ett barn från Vanda. Delta i tävlingen och vinn biljetter till Borgbacken!

Koulun seinä.

I Vanda tas principerna för ett tryggare rum i användning i stadens alla egna lokaler. Ett tryggare rum är en plats där de som vistas känner sig trygga fysiskt, psykiskt och socialt. Målet är att ingen ska uppleva någon form av diskriminering, mobbning, trakassering eller våld.

Vi skulle vilja att det i varje tryggare rum i Vanda finns en bild som har skapats av en ungdom eller ett barn från Vanda. Bilden eller en del av bilden kommer också att användas i materialet om ett tryggare rum. Av bilden skapar vi ett klistermärke, som kan klistras upp på lokalens ytterdörr. Klistermärket signalerar till alla som använder utrymmet att där har skapats principer för ett tryggare rum och att dessa regler följs. Bilden kommer också att användas mera omfattande i stadens verksamhet och material, som på webbsidor och i botten för planscher på vilka de olika lokalernas principer för ett tryggare rum kan skrivas ner.

Delta i illustrationstävlingen

Teckna, måla, pyssla eller skapa ett bildförslag på datorn. Du får skapa bilden helt hur du själv vill! Bilden ska hur som helst vara tillräckligt stor, t.ex. lika stor som ett pappersark (A4 vågrätt).

Vinnaren får en biljett till Borgbacken. Dessutom lottas en biljett till Borgbacken ut bland alla som deltagit i tävlingen.

Lämna in ditt bildförslag (jpeg, png, pdf) och kontaktinformation på adressen osallistuvavantaa.fi senast 20.5.2022. Om ditt förslag är en teckning kan du ta en bild av den och skicka bilden. Spara i så fall originalet i tryggt förvar.

Vanda stad är med i arbetet i modellen En barnvänlig kommun. Målet är att varje barn och ungdom ska ha ett gott liv. Att ta i användning principerna för ett tryggare rum är en del av åtgärderna i Verksamhetsplanen för ett barnvänligt Vanda.

Mer om En barnvänlig kommun

Läs mera om hur principerna för ett tryggare rum tas i användning här:

https://www.vantaa.fi/sv/aktuellt/meddelande/principerna-tryggare-rum-i-kraft-i-alla-vanda-stads-lokaler

Läs mera om arbetet i modellen En barnvänlig kommun här: https://www.vantaa.fi/sv/stad-och-beslutsfattande/vastuullisuus/en-barnvanlig-kommun

More information

Tia Ristimäki

Vanda stad
Koordinator för arbetet i modellen en barnvänlig kommun i Vanda
forstnamn.efternamn@vantaa.fi

Keywords

Barnvänlighet