Vantaalainen lapsi tai nuori, osallistu Vantaan turvallisemman tilan kuvituskilpailuun! 

Uutinen

Asiasanat

Hyvinvointi ja yhteisöllisyysNuoret

Vantaalla otetaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet kaikissa kaupungin omissa tiloissa. Haluamme Vantaan turvallisemman tilan käyttöön vantaalaisten lasten tai nuorten tekemän kuvan. Osallistu kuvakilpailuun ja voita liput Linnanmäelle!

Koulun seinä.

Vantaalla otetaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet kaikissa kaupungin omissa tiloissa. Turvallisempi tila on paikka, joka tarjoaa paikallaolijoille tunteen fyysisestä, henkisestä ja sosiaalisesta turvallisuudesta. Tavoitteena on, että kenenkään ei tarvitse kohdata minkäänlaisia syrjinnän, kiusaamisen, häirinnän tai väkivallan muotoja.   

Haluamme Vantaan turvallisemman tilan käyttöön vantaalaisten lasten tai nuorten tekemän kuvan. Teemme kuvasta tai sen osasta tarran, jonka voi laittaa tilan ulko-oveen. Tarra kertoo kaikille tilan käyttäjille, että siellä on tehty turvallisemman tilan periaatteet ja sitoudutaan noudattamaan niitä. Kuvaa on tarkoitus käyttää myös laajasti Vantaan toiminnassa ja materiaaleissa, kuten internetissä ja julistepohjassa, johon tilat voivat kirjata omat turvallisemman tilan periaatteensa.  

Ohjeet osallistumiseen

Piirrä, maalaa, askartele tai tee kuvaehdotus tietokoneella. Toteutustapa on vapaa! Tee kuvasta riittävän iso, esimerkiksi yhden sivun kokoinen (A4 vaakataso).   

Voittaja saa palkinnoksi Linnanmäen lippupaketin (2 ranneketta). Tämän lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yksi Linnanmäen lippupaketti.   

Palaute kuvaehdotuksesi (jpeg, png, pdf) ja yhteystietosi osallistuvavantaa.fi -sivuston kautta 20.5.2022 mennessä: https://osallistuvavantaa.fi/q/27ogd3xwh7w9. Jos ehdotus on piirustus, voit ottaa siitä valokuvan ja lähettää kuvan. Jos lähetät kuvan, muista säilyttää alkuperäinen piirustus.   

Lisätietoa Lapsiystävällinen kunta -työstä

Vantaan kaupunki on mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -työssä. Tavoitteena on jokaisen lapsen ja nuoren hyvä elämä. Turvallisemman tilan periaatteiden käyttöönotto on yksi Lapsiystävällinen Vantaa -toimintasuunnitelman toimenpiteistä.   

Lue lisää turvallisemman tilan periaatteiden käyttöönotosta: https://www.vantaa.fi/fi/ajankohtaista/tiedote/turvallisemman-tilan-periaatteet-kayttoon-kaikissa-vantaan-kaupungin-omissa-tiloissa  

Lue lisää Vantaan Lapsiystävällinen kunta -työstä: https://www.vantaa.fi/fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/vastuullisuus/lapsiystavallinen-kunta    

Lisätietoja

Tia Ristimäki

Vantaan kaupunki
Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori
etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Avainsanat

Lapsiystävällisyys