Jul i Vanda – här får du evenemangstips

Nyhet

Julen i Vanda är full av evenemang. Är du intresserad av julpyssel, julkonserter eller vill du träffa julgubben?

joulukoristeet ja jouluvalot kuusella.

Julens evenemang finns samlade i Vandas evenemangskalender

Träffa julgubben

Julgubben kommer på besök till det nya torget i Dickursby fredagar och lördagar från och med den 2 december. Julgubben besöker också Kulturhuset Martinus lördagen den 10 december och 17 december.

Se närmare information och klockslag för evenemanget Joulupukki Vantaalla (Julgubben i Vanda) i evenemangskalendern. 

Pyssel och julverkstäder

Laga världens längsta julvimpel, lär dig något nytt av gamla julpyssel och pyssla dekorationer och kort. Du kan också komma till julverkstäderna bara för att njuta av stämningen, de ordnas runtom i Vanda.

Kom ihåg de äldre med ett julkort i kampanjen Julpost för åldringar. Lämna ditt julkort på närmaste insamlingsplats senast 5.12. I kampanjen samlar man in julkort till äldre klienter inom hemvården och boendeservicen. Samlingsplatser för korten finns på bibliotek och invånarlokaler. 

Självständighetsdagens evenemang

Självständighetsdagen firas den 6 december. Dagen inleds med flagghissning framför stadshuset klockan nio på morgonen. Därefter lämnas blommor och ljuslyktor på Veteranplatsen kl. 9.20 och kl. 11 är det kransnedläggning på hjältegravarna vid Helsinge kyrka St Lars och i Rödsand.

På eftermiddagen kl. 14 är det dags för Den mångkulturella självständighetsfesten dit alla Vandabor är välkomna för att fira Finlands självständighetsdag i Kulturhuset Martinus. En självständighetsfest på Martinlaakson koulu ordnas kl. 15.

Lucia i Vanda

Lucia med följe kommer med ljus och värme i vintermörkret och gläder med sin vackra sång. Vanda Lucia kröns den 7 december kl. 18.30 i Helsinge kyrka Sankt Lars.

Lucia med följe uppträder också tisdagen den 13 december i Dickursby och köpcentret Jumbo, torsdagen den 15 december i köpcentret Myyrmanni och fredagen den 16 december på julkonserten ”Fridfull jul” i Helsinge kyrka Sankt Lars. Läs mer om Luciaevenemangen under Vantaan Lucia tuo valoa ja lämpöä kaikille i evenemangskalendern.

Julkonserter

Det bjuds på julmusik bland annat av Vaskivuoren lukio. Vaskivuoren lukios julmatiné för Pop-sångare hålls måndagen den 12 december kl. 18 på Vaskivuoren lukio. Det är fritt inträde. 

Vaskivuoren lukios julkonsert Jouluisia säveliä hålls i Tavastby kyrka tisdagen den 20 december kl. 19 (programblad 15 euro).

I Vanda ordnas flera julkonserter i olika kyrkor. Ta en titt på utbudet på adressen tapahtumat.vantaa.fi

Du kan också komma med och sjunga julsånger om du vill. Till exempel i Dickursby bibliotek sjungs det barnjulsånger fredagen den 16 december kl. 9.30.

Julmarknader och -torg

Dickursby julmarknad ordnas lördagen den 10 december kl. 9–16 på Peltolatorget. Vanda musikinstitut ordnar samma dag julmarknaden Soiva Joulumarkkinat i Kulturcentret Orvokki kl. 12–15.  

Kivistö jultorg arrangeras söndagen den 11 december kl. 13–17 på Topasplatsen. Läs mer i Vandas evenemangskalender. 

Dessutom är Puimalan Joulumaa öppet den 10–11 december, och då ordnas julmarknad i evenemangscentret Puimala.

Hedersvakt på julaftonen

Julaftonens hedersvakter arrangeras av reservistorganisationerna. Hedersvakterna ordnas den 24 december kl. 14–17 vid hjältegraven vid Helsinge kyrka St Lars.

Evenemangstips enligt område

Aviapolis storområde

Håkansböle storområde

Storområdet Kivistö 

Björkby storområde

  • Gemensamt grötbord 3.12 kl. 12–13, Granrisstigen 2

Korso storområde 

  • Joulysti! - Jullust! - folkmusikorkestern Kakkarat, stråkorkestern Minarco, kantelespelare och dragspelare, 2.12. kl. 18–19.15, Lumosalen  
  • Tulkoon joulu - Kammarkören Améntes julkonsert  16.12 kl. 19–20, Korso kyrka 
  • Lumon lukios musikal Tuhkimo (Askungen) 15.12 kl. 13.20 och 18.00, 16.12 kl. 13.20, Lumosalen 

Myrbacka storområde

Dickursby storområde

Du hittar fler julevenemang runtom i staden i evenemangskalendern på adressen tapahtumat.vantaa.fi

Keywords

JultidEvenemang