Bekanta dig med Vanda-äventyrsrutter

På äventyrsrutterna bekanta dig med Vanda kan du röra dig runt Vanda i naturen, utforska nya platser och samtidigt utföra aktivitetsuppgifter, tankenötter, frågesportfrågor och observationsuppgifter.

Det finns sex olika äventyrsrutter och du kan hitta dem i: Hanaböle träsk, Kivistö, Korso, Räckhals, Myrbacka och Dickursby. Rutterna är några kilometer långa och riktar sig till barn i alla åldrar och äldre. Du kan gå ensam eller med en grupp medan du njuter av den vackra miljön i Vanda.

Du kan lösa uppgifter på äventyrsrutten genom att ladda ner Seppo-appen och logga in med spelets PIN-kod, som finns på den här sidan i ruttbeskrivningarna. Äventyrsrutterna har utförts av en arbetsgrupp med anställda i Vanda motions- och idrottstjänster.

Gå med i äventyret när du vill!

Instruktioner för spelaren

  • Alternativt kan du ladda ner Seppo-appen kostnadsfritt från Google Play Store eller Apple AppStore via din webbläsare på https://seppo.io/fi/
  • Minst en smart enhet krävs för att logga in i spelet. Se till att batteriet är tillräckligt laddat och aktivera positioneringstjänster. Mer information om hur du börjar använda positioneringstjänster för enheter finns i användarhandboken för Seppo-spel här.
  • Logga in som spelare genom att ange spelets PIN-kod (se nedan) och lägg sedan till namnet på ditt eget användarnamn eller lag.
  • Appen kommer att skapa ett spelare-ID för dig att ta tillvara som ett exempel genom att ta en skärmdump av skärmen, till exempel om spelet avbryts eller du hamnar ut ur spelet. Logga in detta fall, ange din spelare-ID istället för spelkoden i avsnittet Ange kod för att fortsätta där du slutade.
  • Seppo-spelet använder en GPS-signal för att vägleda spelare till uppdragspunkterna. När du når en punkt och trycker på ikonen för uppgiften för att öppna uppgiften. När du har slutfört uppgiften kan du gå mot nästa kontroll.

Äventyrsrutter

Äventyrsrutter

More information

Sanna Palomäki

Stadskultur / Motions- och idrottstjänster
Koordinator för motions- och idrottstjänster
sanna.palomaki@vantaa.fi

Jenni Kaisto

Stadskultur / Motions- och idrottstjänster
Koordinator för motions- och idrottstjänster
jenni.kaisto@vantaa.fi