M-Klubi erövrar med sin varierande musik

Artikel

Etiketter

BoendeKulturInvånare

Kulturhuset Martinus egen musikklubb fortsätter i kulturhusets foajé våren 2022. M-Klubi bjuder på stämningsfull livemusik med varierande teman.

M-klubin kuvituksessa esiintyjien promokuva

Foto: Anna Sundqvist

I vårens konsertserie ingår finländska stjärnor som framför sina energiska och rörande låtar.

Först ut är Louie Blue den 17 mars. Artisten som imponerar med sitt internationella sound övertygade många musikpåverkare och lyssnare med sin debutsingel Confused sommaren 2019. Sedan dess har riktningen varit tydlig. Louie Blue, som bland annat är känd för låtarna Spaceman och Down the Road, riktar blicken över gränserna, till världen.

Artisten från Åbo är uppvuxen med musik och satsar på kvalitet och ett fungerande liveframträdande med sitt tremannaband.

Den 14 april uppträder Pambikallio på M-klubi. Bandet som består av Pauliina Nyman och Lauri Kallio har charmat med sin finskspråkiga psykedeliska pop ända från sina första skivsläpp.

Bandets drömlika, mjuka och lekfulla sound fångar lyssnaren. Innanför det söta och oemotståndliga yttre finns det dock en skamlös och omruskande pärla. Runt bandets dunkla och glittrande klangfulla dreampop har det i duons händer vuxit fram härligt svängande, målmedvetet surrande och psykedeliskt magiska lemmar.

M-Klubis vår kulminerar den 19 maj med Isaac Sene. Sene är en mångbegåvad artist och låtskrivare vars efterlängtade Koko kansan EP släpptes i februari 2020. Under våren 2021 har Sene släppt ny, ställningstagande musik med singlarna N-sana och Nälkä.

Isaac Senes musik är modern pop med soulnyanser och man kan också höra influenser från jazzmusik. I sin musik ger Isaac Sene uttryck för sina dagliga känslor och berättar om sitt eget liv och händelserna omkring honom. Också fantasifulla världar och historier blandas ihop med de realistiska texterna på ett naturligt sätt.

 

Denna artikel publicerades på finska i Vanda invånartidning 1/2023. Läs de andra artiklarna på invånaretidningens sidan!

Keywords

Invånartidning1/2023Evenemang