Direktören för Förenta staternas närings- och livsmedelsverk Cindy Long besökte Dickursby skola idag

Meddelande

Chefen för Förenta staternas närings- och livsmedelsverk, Cindy Long, som bl.a. ansvarar för det nationella skolmatsprogrammet i USA, besökte Dickursby skola tillsammans med sin kollega Diane De Bernando.

Direktören för Förenta staternas närings- och livsmedelsverk Cindy Long diskuterar med elever

Direktören för Förenta staternas närings- och livsmedelsverk Cindy Long diskuterar med elever

De fick bekanta sig med den finska skolvärlden och skolmaten.

Under besöket bekantade de sig med skolans verksamhet och diskuterade det finska skolsystemet med elever och lärare.

Cindy Long var imponerad över elevernas goda kunskaper i engelska.

-Vi lärde oss att prata engelska utöver lektionerna genom att titta på youtube videor, berättar femteklassaren Emma Huikuri ja sjätteklassaren Zahara Davis.

Värdarna för besöket var direktören för svenskspråkig service Anders Vikström och skolans rektor Mia Förars-Pöytäniemi. Anders Vikström presenterade på mötet bl.a. det finska skolningssystemet.

Till slut fick gästerna bekanta sig med skolan. Vikström presenterade bl.a. tysta rummet som är planerat för elever med specialbehov. Rummets väggar är diskreta och lugna och golvets mjuka matta dämpar ljuden. I rummet spelas lugn musik. I ett av de andra klasserna var gästerna hängivna av tredjeklassarna och förskoleeleverna som tillsammans parvis skrev på en saga.

Även de moderna och modifierbara möblerna i klassrummen väckte gästernas intresse. De fick höra om Vandas rörliga program som inspirerar elever att röra på sig under skoldagen genom skolning av lärare och genom redskap och justerbara möbler i klassrummen.

Imorgon ordnas det en internationell konferens om skolmat i Helsingfors med representanter från 12 länder.

Keywords

GrundskolorDickursby skola