Yhdysvaltojen ruoka- ja ravintoviraston johtaja Cindy Long sekä hänen kollegansa Diane DeBernando vierailivat tänään Dickursby skolanissa

Tiedote

Yhdysvaltojen ruoka- ja ravintoviraston (Food and Nutrition Service) johtaja Cindy Long, joka vastaa mm. kansallisesta kouluruokailuohjelmasta, vieraili tänään Tikkurilassa Dickursby skolanissa kollegansa Diane De Bernandon kanssa.

Yhdysvaltojen ruoka- ja ravintoviraston johtaja Cindy Long keskustelee oppilaiden kanssa

Yhdysvaltojen ruoka- ja ravintoviraston johtaja Cindy Long keskusteli oppilaiden kanssa. Kuvaaja: Sercan Alkan

He pääsivät tutustumaan suomalaiseen koulumaailmaan ja kouluruokailuun. Vierailun aikana he tutustuivat koulun toimintaan ja keskustelivat suomalaisesta koulutusjärjestelmästä koulun opettajien ja oppilaiden kanssa.

Cindy Long oli ilahtunut oppilaiden hyvästä englannin kielen taidosta.

-Opimme englannin kieltä oppituntien lisäksi katsomalla youtube videoita, kertoivat viidesluokkalainen Emma Huikuri ja kuudesluokkalainen Zahara Davis.

Ruotsinkielisten palveluiden johtaja Anders Vikström isännöi vierailua yhdessä koulun rehtorin Mia Förars-Pöytäniemen kanssa. Anders Vikström esitteli tapaamisessa mm. suomalaista koulutusjärjestelmää.

Vierailun lopuksi vieraat saivat tutustua koulun tiloihin. Vikström esitteli mm. erityisoppilaille suunnitellun huoneen, jonka seinät ovat hyvin pelkät ja rauhalliset ja lattian pehmeä matto vaimentaa ääniä. Luokassa on rauhallinen musiikki. Vieraat ihastelivat toisessa luokassa yhdessä työskenteleviä kolmasluokkalaisia ja eskarilaisia, jotka yhdessä kirjoittivat pareittain tarinaa.

Myös modernit ja muunneltavat luokkien huonekalut kiinnostivat vieraita. Heille kerrottiin Vantaan liikkuvasta ohjelmasta, jonka tarkoituksena on edistää oppilaiden liikuntaa koulupäivän aikana mm. kouluttamalla opettajia sekä tuomalla liikuntavälineitä ja säädettäviä huonekaluja luokkiin.

Helsingissä järjestetään huomenna kansainvälinen kokous kouluruokailusta 12 maan edustajalle.

 

Avainsanat

PeruskoulutDickursby skola