Konstmuseum Artsis FLIP! Skejtning & konst -utställningen öppnar den 14 april 2023

Nyhet

Etiketter

Kultur

Artsis utställning FLIP! Skejtning & konst undersöker hur skejtningen som subkultur och gatan som kulturmiljö har påverkat moderna konstnärer. Utställningen är öppen 14.4.-27.8.2023 i Artsis utställningslokal i Myrbackahuset.

Skejtningen, det vill säga skateboardkulturen, kom till Finland på 1980-talet i stor utsträckning, och har efter det varit en etablerad del av ungdoms- och stadskulturen i Finland.  Artsis utställning  
FLIP! Skejtning & konst reflekterar hur skejtningen som subkultur har påverkat de bildkonstnärer  
som sysslat med skejtning och hur skejtningen har tolkats inom bildkonsten. Utställningen söker kopplingar mellan skejtningens visuella karaktär och gör-det-själv-kulturen och olika konstverk av samtida bildkonstnärer. 
 
Utställningen FLIP! Skejtning & konst består av ett mångsidigt urval av samtida konstnärers konstverk och utforskar den visuella kulturen som förknippas med skejtvärlden. Helheten har genomförts som ett samarbete mellan Vanda konstmuseum Artsi och en grupp experter på skejtkultur.  
 
Konstnärer på utställningen: Fia Linnéa Emelie Doepel, Eeva-Mari Haikala, Alvi Hatakka, Saara Karppinen, Otto Karvonen, Anssi Kasitonni, Hermanni Keko, Valtteri Kivelä, Peetu Liesinen, Emilia Mäkelä, Erno Pennanen, Fabio Pires, Santeri Salminen, Timo Vaittinen, Ville-Veikko Viikilä, Man Yau. 

Expertgrupp: Jussi Goman, Juho Haavisto, Arsi Keva, Vantte Lindevall. 

Visuell identitet till utställning: Johannes Rantapuska. 

Öppna evenemang och utställningsintroduktioner på finska anordnas för utställningen på torsdagar. Se detaljerad information om offentliga evenemang. 
 
Utställningen är öppen tis–ons 11–18, tor 13–20, fre–sön 11–16. 

Inträde till Vanda konstmuseum Artsi är gratis.

Keywords

UtställningarKonstMuséerEvenemang