Taidemuseo Artsin FLIP! Skeittaus & taide -näyttely avautuu 14.4.  

Uutinen

Asiasanat

Kulttuuri

Näyttely tutkii, miten skeittaus alakulttuurina ja katu kulttuuriympäristönä ovat vaikuttaneet nykytaiteilijoihin. Näyttely on avoinna 14.4.-27.8.2023 Artsin näyttelytilassa Myyrmäkitalossa.

Skeittaus eli rullalautailukulttuuri rantautui laajasti Suomeen 1980-luvulla. Siitä lähtien se on ollut vakiintunut osa suomalaisen nuoriso- ja kaupunkikulttuurin kuvastoa. FLIP! Skeittaus & taide -näyttelyssä pohditaan, miten skeittaus alakulttuurina on vaikuttanut sitä harrastaneisiin kuvataiteilijoihin, ja miten sitä on tulkittu kuvataiteessa. Näyttely etsii yhteyksiä skeittauksen visuaalisuuden ja tee-se-itse-kulttuurin sekä nykykuvataiteilijoiden teosten välillä.   

Näyttely sisältää monipuolisen valikoiman nykytaiteilijoiden teoksia ja tutkii skeittimaailmaan liittyvää visuaalista kulttuuria. Kokonaisuus on toteutettu Vantaan taidemuseo Artsin ja skeittauskulttuurin asiantuntijaryhmän yhteistyönä.   

Näyttelyn taiteilijat: Fia Linnéa Emelie Doepel, Eeva-Mari Haikala, Alvi Hatakka, Saara Karppinen, Otto Karvonen, Anssi Kasitonni, Hermanni Keko, Valtteri Kivelä, Peetu Liesinen, Emilia Mäkelä, Erno Pennanen, Fabu Pires, Santeri Salminen, Timo Vaittinen, Ville-Veikko Viikilä, Man Yau.

Näyttelyn asiantuntijaryhmässä olivat Jussi Goman, Juho Haavisto, Arsi Keva ja Vantte Lindevall. Näyttelyn visuaalisen ilmeen on luonut Johannes Rantapuska.

Näyttelyyn järjestetään kaikille avoimia tapahtumia ja näyttelyjohdantoja suomeksi torstaisin.   

Katso tarkemmat tiedot yleisötapahtumista Artsin verkkosivuilta.   

Näyttely on avoinna ti, ke 11–18, to 13–20 / pe, la, su 11–16.  

Vantaan taidemuseo Artsi on maksuton museo.

Avainsanat

NäyttelytTaideMuseotTapahtumat