Månens hemligheter utställningen på Galleri K från och med 8.3.

Nyhet

Etiketter

Dickursby storområdeKultur

Vårutställningen på Galleri K tar med besökarna till drömlika, tysta och kosmiska landskap och utrymmen. Utställningen visas verk av Vanda konstmuseums samlingar.

Utgångspunkten för Månens hemligheter utställningen är att beskriva det mänskliga sinnets inre värld, där sinnets inre rörelser och även det undermedvetna och drömmarna ligger i centrum.

Gemensamt för verken som visas på utställningen är en stillastående och rentav meditativ stämning. Verkens tystnad tyder emellertid inte på stumhet utan i stället på något som är konstruktivt och tankeväckande. Verken tvingar besökaren att stanna upp, fördjupa sig i sina tankar och fortsätta på den historia verken berättar.   

I utställningen som sammanställts av Vanda konstmuseums samlingar visas målningar, grafik, fotografier och skulpturer av sammanlagt 15 konstnärer. Flera av verken hör till Vanda Energis konstsamling, varav en del flyttades till Vanda konstmuseums samling i slutet av år 2022.   

På utställningen visas verk av följande konstnärer: Eeva-Liisa Isomaa, Urho Ikonen, Pentti Kaskipuro, Pertti Kukkonen, Marjo Lahtinen, Harri Larjosto, Tuula Lehtinen, Elina Luukanen, Paula Martikainen, Jarmo Mäkilä, Veikko Nuutinen, Antti Ojala, Pekka Pitkänen, Risto Suomi och Risto Vilhunen.   

Månens hemligheter  

8.3.–28.5.2023 Galleri K 

Stationsvägen 7, 01300 Vanda  

Öppethållningstider: ons 12–18, tors-fre 11–17, lör-sön 12–16   

Fritt inträde.  

Facebook.com/galleriak   

Galleri K webbsidor

 

Keywords

UtställningarMuséerKonst