Kuun salaisuuksia -näyttely avautuu Galleria K:ssa 8.3.

Uutinen

Asiasanat

Tikkurilan suuralueKulttuuri

Galleria K:n kevään näyttelyn teokset johdattavat katsojan unenomaisiin, hiljaisiin ja avaruudellisiin tiloihin ja maisemiin. Näyttely on kuratoitu Vantaan taidemuseo Artsin taidekokoelmasta.

Kuun salaisuuksia -näyttelyn teosten lähtökohtana on ihmismielen sisäisen maailman kuvaaminen, jonka keskiössä ovat mielen sisäiset liikkeet sekä myös alitajunta ja unet.

Näyttelyssä esillä olevia teoksia yhdistää myös pysähtynyt ja jopa meditatiivinen tunnelma. Teosten hiljaisuus ei kuitenkaan ole mykkyyttä, vaan rakentavaa ja ajatuksia herättävää. Teokset vaativat katsojaa pysähtymään, syventymään ja jatkamaan niiden kertomaa tarinaa.  

Vantaan taidemuseon kokoelmasta kootussa näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia yhteensä 15 taiteilijalta. Monet teoksista kuuluvat Vantaan Energian taidekokoelmaan, josta osa siirrettiin Vantaan taidemuseon kokoelmaan loppuvuodesta 2022.  

Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Eeva-Liisa Isomaa, Urho Ikonen, Pentti Kaskipuro, Pertti Kukkonen, Marjo Lahtinen, Harri Larjosto, Tuula Lehtinen, Elina Luukanen, Paula Martikainen, Jarmo Mäkilä, Veikko Nuutinen, Antti Ojala, Pekka Pitkänen, Risto Suomi ja Risto Vilhunen. 

Kuun salaisuuksia 

8.3.-28.5.2023 

Galleria K, Asematie 7, 01300 Vantaa.

Aukioloajat: ke 12–18, to-pe 11–17, la-su 12–16.

Vapaa pääsy.

Galleria K:n verkkosivut.

Galleria K Facebookissa.

Avainsanat

NäyttelytMuseotTaide