Upp, ut och njut av vintern!

Nyhet

Skida, skrinna, gå eller simma. I Vanda hittar du njutning av att röra på dig året om. Bekanta dig med våra faciliteter för vintersport och ta en sväng ut för att få frisk luft!

All idrott är viktigt och även en kort tur ute i den friska luften för med sig hälsoförmåner. Alltid behöver du alltså inte gå ut på en svettlänk utan lätt idrott gör gott för musklerna och lederna och piggar upp sinnet.

I Vanda finns det för vinteridrottaren skridskobanor och olika skidspår för olika nivåer.

Du kan också gå ut och promenera med eller utan stavar. Ett dop i vinterbadet friskar upp blodomloppet och tar bort stress. Allt detta kan du göra i Vanda. Bekanta dig med idrottställena:  https://www.vantaa.fi/fi/ulkoilu-ja-ulkoliikuntapaikat

Skidspår

Vandas omfattande skidspår erbjuder t.o.m. 400 kilometer spår en snöig vinter. I Petikkos och Håkansböles skidspår som är gjorda med kanonsnö man skida även då när det inte finns tillräckligt med naturlig snö.

Vanligen kan man bra röra sig i spåren med skidor men på tre skidspår i Vanda kan man även röra sig med hund då man skidar.

Skidskobanor

I Vanda kan man skrinna på fyra konstgjorda skridskobanor som är belägna i Sandkulla, Herrgårdsforsen, Korso och Mårtensdal. Då vädret tillåter kan man också skrinna på skridskoplanerna i många idrottsparker, skolor och parker.

Vinterbad

Vandas vinterbadställen är belägna i Hanaböle träsk och Vetokannas badstrand i Gruvsta.

Pulkabackar

I pulkabacken får du motion samtidigt som har skojigt. När du söker efter en bra pulkabacke, styr kosan mot backarna i Generalsparken eller i Hanaböle träsk som är planerade för pulkaåkande.

Angla eller gå på en picknick

För den som är ute en längre tid lönar det sig att packa mat i ryggsäcken och fara till de vackra landskapen i Hanaböle träsk eller Sibbo storskog. Rutten som startar från Hanaböle träsk är märkt ut med skyltar med orange romber. Rutten går via Sudentassu bro till Sibbo storskog och ända till Bisaträsk.

Äter fisk på vintern? Svaret får du genom att prova. För att angla behöver du inte fisketillstånd men du kan inte angla var som helst. T.ex. vid forsar får du inte angla. Och givetvis lönar det sig inte att gå ut på tunn is i hopp av fångst. Läsa mer

Promenadrutter

En promenad ute är bra för både kropp och själ. I Vanda finns det rikligt med rutter för fotgängare och löpare som är vinterunderhållna exempelvis i parkerna. Lägg märke till att många terrängrutter i skogen är under vintern i skidåkarnas användning.

Keywords

UtomhusmotionVinter