Ylös, ulos ja nauttimaan talvesta!

Uutinen

Hiihtäen, luistellen, kävellen, uiden. Vantaalta löydät liikunnan ilon läpi talven. Tutustu talviliikuntapaikkoihimme ja lähde haukkaamaan annos raitista ilmaa!

Kaikki liikunta on tärkeää ja jo lyhytkin piipahdus ulkona raikkaassa ilmassa liikkumassa tuo terveyshyötyjä. Aina ei siis tarvitse lähteä hikilenkille, vaan kevytkin liikunta tekee hyvää lihaksille ja nivelille sekä piristää mieltä. 

Talviliikkujalle Vantaalta löytyy luistelukenttiä sekä hiihtolatuja erilaisille sekä eritasoisille liikkujille. Tai lähde kävelylle, sauvoilla tai ilman. Piipahdus avannossa kiihdyttää verenkiertoa ja poistaa stressiä. Näitä kaikkia voit tehdä Vantaalla. Tutustu liikuntapaikkoihin vantaa.fi:ssä.

Hiihtoladut

Vantaan laaja latuverkosto tarjoaa lumisena talvena jopa yli 400 kilometrin verran latuja. Petikon ja Hakunilan tykkilumesta tehdyille ensilumenladuille pääsee sivakoimaan usein silloinkin, kun luonnonlumi ei riitä ladun tekemiseen. Tavallisesti laduilla voi liikkua vain suksilla, mutta Vantaan kolmelle koirahiihtoladulle ovat tervetulleita myös koirat hiihtävän ulkoiluttajansa kanssa.

Luistelukentät

Vantaalla pääsee luistelemaan neljällä tekojääkentällä, jotka sijaitsevat Hiekkaharjussa, Kartanonkoskella, Korsossa ja Martinlaaksossa. Sään salliessa luistelu onnistuu myös monien liikuntapuistojen, koulujen ja puistojen kentillä. 

Talviuimapaikat

Vantaan talviuintipaikat sijaitsevat Kuusijärvellä ja Kaivokselan Vetokannaksella.

Pulkkamäet

Pulkkamäessä reippailu käy huomaamatta hauskanpidon lomassa. Kun etsit hyvää pulkkamäkeä, suuntaa Kenraalinpuiston tai Kuusijärven pulkkailua varten suunniteltuihin mäkiin.

Pilkille tai eväsretkelle

Pidempää ulkoilua kaipaavan kannattaa pakata eväät reppuun ja suunnata Kuusijärven tai Sipoonkorven maisemiin. Kuusijärveltä lähtevä, oranssein vinoneliöin opastettu, reitti kulkee Sudentassun sillan kautta Sipoonkorven kansallispuistoon aina Bisajärven retkipaikalle saakka.

Syökö kala talvella? Se selviää kokeilemalla. Pilkkimiseen ei tarvitse kalastuslupaa, mutta ihan missä tahansa ei voi pilkkiä. Esimerkiksi vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla pilkkiminen ei ole sallittua. Ja heikoille jäille ei tietenkään ole asiaa edes kalasaaliin toivossa. Tutustu Vantaan kalastuspaikkoihin

Kävelyreitit

Happihyppely virkistää mieltä ja kehoa. Vantaalla on runsaasti kävelijöiden ja lenkkeilijöiden virkistyskäyttöön soveltuvia ja talvikunnossapidettyjä reittejä esimerkiksi puistoissa. Huomaathan, että useat metsäisemmät maastoreitit ovat talvella hiihtäjien käytössä.
 

Avainsanat

UlkoliikuntaTalvi