De populära parkmåltiderna ordnas igen i Vanda

Nyhet

Varm mat och picknickpåsar delas ut gratis till Vandabor under 18 år på olika håll i staden 5.6–7.7, vardagar kl. 11–12 eller så länge det finns mat kvar.

Lapsi syö banaania äidin sylissä kesällä pihalla.

Foto: Getty Images

I år är det den femte sommaren som parkmåltiderna ordnas i Vanda. Varm mat och picknickpåsar delas ut gratis till Vandabor under 18 år på olika håll i staden 5.6–7.7, vardagar kl. 11–12 eller så länge det finns mat kvar.

De varma måltidernas eller picknickpåsarnas innehåll varierar dagligen. Picknickpåsen innehåller en frukt, saftsoppa eller en smoothie, ett mellanmålskex och ett bakverk, t.ex. en rispirog. Maten och matsäcken kan innehålla livsmedel som inte lämpar sig för personer som följer någon specialdiet.

I fjol somras delade man ut cirka 15 600 varma måltider och picknickpåsar i måltidsparkerna. Med hjälp av parkmåltiderna vill Vanda stad underlätta vardagen i barnfamiljerna under barnens sommarlov.

– Vanda stad vill stödja barnfamiljerna. Parkmåltiderna har visat sig vara ett fint och fungerande sätt som har gett många glädje, lättnad och välbefinnande i vardagen. Det är också roligt att äta ute tillsammans! säger tf. stadsdirektör Katri Kalske.

Varm mat delas ut

Picknickpåsar delas ut

Välkommen att äta och vistas utomhus!

  • Ta med egen måltidsdryck och egna bestick: skål, sked och gaffel.
  • Klä dig efter vädret. Vi äter ute.
  • Det ordnas också trevligt program såsom musik och motion.
  • Folkmusikkonserten Pölypuhetta besöker måltidsparkerna vecka 23.
  • Idrottsservicen ordnar ledd pop up-verksamhet och tar med motionsredskap till måltidsparkerna som man kan använda på egen hand.
  • Bokbussen besöker måltidsparkerna i Håkansböle, Mikkola, Korso och Myrbacka.

Parkmåltiderna tillhandahålls av följande aktörer: Småbarnspedagogiken i Vanda, ungdoms- och samverkansservicen/ungdomsverkstäderna, stadsbiblioteket, kulturservicen för barn och unga, idrottsservicen, mun- och tandvården och Vantti Oy.

Närmare information: vanda.fi/parkmat

More information

Sari Utriainen

Vanda stad
Chef för småbarnspedagogik
040 832 2731 sari.utriainen@vantaa.fi