Suosittu puistoruokailu järjestetään taas Vantaalla

Uutinen

Lämmintä ruokaa ja piknikpusseja jaetaan maksutta alle 18-vuotiaille vantaalaisille eri puolilla kaupunkia 5.6.–7.7. arkisin klo 11–12 tai niin kauan kuin ruokaa riittää.

Lapsi syö banaania äidin sylissä kesällä pihalla.

Kuva: Getty Images

Vantaalla pääsee puistoruokailemaan jo viidettä kesää. Lämmintä ruokaa ja piknikpusseja jaetaan maksutta alle 18-vuotiaille vantaalaisille eri puolilla kaupunkia 5.6.–7.7. arkisin klo 11–12 tai niin kauan kuin ruokaa riittää.

Lämpimän aterian ja piknikpussien sisältö vaihtelee päivittäin. Piknikpussi sisältää hedelmän, mehukeiton tai smoothien, välipalakeksin ja leivonnaisen kuten riisipiirakan. Lounaat ja eväät voivat sisältää ruoka-aineita, jotka eivät sovellu erityisruokavalioita noudattaville.

Viime kesänä puistoruokailussa jaettiin noin 15 660 lämmintä ateriaa ja piknikpussia. Puistoruokailulla Vantaan kaupunki haluaa helpottaa lapsiperheiden arkea lasten kesälomilla.

– Vantaan kaupunki haluaa tukea lapsiperheitä. Puistoruokailu on osoittautunut tässä hienoksi ja toimivaksi tavaksi, joka on tuottanut monille iloa, helpotusta ja hyvinvointia arkeen. Ulkona yhdessä ruokailu on myös hauskaa, vs. kaupunginjohtaja Katri Kalske sanoo.

Lämmintä ruokaa jaetaan

Piknikpusseja jaetaan

Tervetuloa syömään ja ulkoilemaan!

  • Ota mukaan oma ruokajuoma ja omat ruokailuvälineet: kulho, lusikka ja haarukka.

  • Pukeudu sään mukaan. Ruokailemme ulkona.

  • Tarjolla on myös kivaa ohjelmaa kuten musiikkia ja liikuntaa.

  • Kansanmusiikkikonsertti Pölypuhetta vierailee puistoruokailun kohteissa viikolla 23.

  • Liikuntapalvelut järjestää ohjattua pop up -toimintaa ja tuo puistoruokailuun liikuntavälineitä omatoimiseen käyttöön.

  • Kirjastoauto vierailee Hakunilan, Mikkolan, Korson ja Myyrmäen puistoruokailuissa.

Puistoruokailun tarjoavat seuraavat tahot: Vantaan varhaiskasvatus, nuoriso- ja yhteisöpalvelut / nuorten työpajat, kaupunginkirjasto, lasten- ja nuorten kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, suun terveydenhuolto ja Vantti Oy.

Lue lisää puistoruokailusta: vantaa.fi/puistoruokailu

Lisätietoja

Sari Utriainen

Vantaan kaupunki
Varhaiskasvatuspäällikkö
040 832 2731 sari.utriainen@vantaa.fi