Retkeile luonnossa

Vantaan laajat luontoalueet kutsuvat ulkoilemaan. Tutustu lähiluontoon merkityillä luontopoluilla tai osallistu opastetuille luontoretkille.

Kuusijärven ulkoilualueen opasteita.

Laajat luontoalueet Vantaan kaupungin länsi- ja itäreunoilla tarjoavat hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Esimerkiksi Petikon luontovirkistysalue on hyvä kohde sekä retkeilyyn että muuhun harrastamiseen. Kuusijärven ulkoilualueen kautta pääsee myös Sipoonkorven kansallispuiston polkureitistölle.

Lisäksi vuosittain järjestetään pääkaupunkiseudun yhteisiä opastettuja luontoretkiä.

Petikon luontovirkistysalue

Luontopolut

Luontoreitit kulkevat yleensä helpohkossa maastossa.

Jokamiehenoikeudet

Suomessa jokainen saa nauttia luonnosta riippumatta siitä, kuka maan omistaa. Jokamiehenoikeudet eivät katso ikää, sukupuolta tai kansallisuutta. Maanomistajaa ja eläimiä ei kuitenkaan saa häiritä eikä luontoa vahingoittaa.

Lähiluontovideot

Aina ei tarvitse kulkea kauas jylhiin maisemiin vaikuttavan luontokokemuksen saavuttamiseksi. Vantaa on täynnä jännittäviä ja kiehtovia luontokohteita, ja osa niistä saattaa olla aivan kivenheittämän päässä sinusta.

Luonto löytyy myös läheltä, kun sille antaa mahdollisuuden. Tutustu videoihin, jotka tarjoavat pienen kurkistuksen osaan näistä Vantaan luonnon helmistä lähiluonto-oppaiden Tuomaksen ja Iinan opastuksella.

Vantaan lähiluonnossa -videot

Opastetut luontoretket

Pääkaupunkiseudun opastetut luontoretket ovat avoimia kaikille. Retkiohjelma ilmoitetaan Lähde retkelle pääkaupunkiseudun luontoon -retkikalenterissa. Vuoden 2023 retkikalenteri on noudettavissa maaliskuun loppupuolesta alkaen pääkaupunkiseudun kirjastoista.

Vantaan luontoretket 2023

Vantaa järjestää luontoretkiä jälleen kesäkaudella 2023 monella teemalla keväästä syksyyn. Retkikalenterin valmistuttua tähän kootaan Vantaan retket.

Myös lähiluonto-oppaiden järjestämää ohjelmaa on tänä vuonna luvassa huhtikuusta alkaen jopa marraskuuhun asti.

Avainsanat

MetsätLuonnon monimuotoisuusRetketVapaa-aika