Tietotielle toimisto- ja hotelli-rakennusten alue (nro 002425)

Tietotien havainnekuva

Osoitteessa Tietotie 9 ja 11 käynnistyy kehityshanke toimisto- ja hotellirakennuksille. Pinta-ala on noin 3,8 ha. Aviapoliksen sekä Lentoaseman rautatieasemille on matkaa noin 500 m ja lentoaseman terminaaleille noin kilometri. Tulevan Vantaan ratikkaan pysäkki on rakennusten edessä.

Sijainti

Kaavamuutosalue sijaitsee Veromiehen kaupunginosassa osoitteessa Tietotie 9 ja 11. Alue rajautuu lännessä Tietotiehen, pohjoisessa ja etelässä pysäköintialueisiin ja idässä Lentoasemantiehen sekä sen suojavyöhykkeeseen. Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 3,8 ha. Aviapoliksen sekä Lentoaseman rautatieasemille on matkaa noin 500 m ja lentoaseman terminaaleille noin kilometri. Kaavamuutosalue on osa lentoaseman ja Aviapoliksen välille rakentuvaa monipuolista työpaikka-aluetta, joka sijoittuu Vantaan ratikan varrelle.

Kaavaluonnoksen tavoitteet

  • Tehdään ainutlaatuista kaupunkiympäristöä lentokentän kainaloon, missä luonto on tärkeässä ja näkyvässä roolissa: jotain, mitä ei ole missään muualla.
  • Tehdään yhdessä Aviapoliksesta uudenlainen lentokenttäkaupunki, jonka kuuluisuus tulee kumpuamaan asumisen, kaupan, yöelämän, julkisten toimintojen ja kulttuuritapahtumien sekoittuneisuudesta aivan lentokentän lähellä.
  • Tehdään lentokenttäkaupunki, joka luo tulevaisuudelle uuden kaupunkimallin. Suunnitelman punaisena lankana on luonnon, kaupungin ja lentoaseman yhdistäminen eloisaksi lentokenttäkaupungiksi.

Maanomistajien tavoitteet

Tavoitteena on kehittää Tietotie 11:sta toimisto- ja hotellirakennusten alue sekä samalla päivittää Tietotie 9:n asemakaava vastaamaan sen nykyistä käyttötarkoitusta. Tietotie 9:n osalta asemakaavan on tarkoitus olla toteava, kun taas Tietotie 11 osalta mahdollistaa hakijan tuleva kehityshanke.

Maanomistajat

Suunnittelualueen maanomistajia ovat Koy Vantaan Tietotie 9 ja Koy Vantaan Tietotie 11 / Antilooppi Management Oy.

Kaavan asiakirjat nro 002425

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.5.2020

Viitesuunnitelma luonnos 25.5.2020, Antilooppi Management Oy

Lisätietoja

Päivi Veijola
asemakaava-arkkitehti
043 826 6958
paivi.veijola@vantaa.fi

Julkaistu: 20.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter