Nuori nainen ja mies tabletin ääressä

Kesätyö voi olla myös yrittämistä

Kesäyrittäjä-kampanja tarjoaa nuorille mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan. Talous ja nuoret TATin Oulussa kehittämä kesäyrittäjämalli on nyt tarjolla myös Vantaalla ja Helsingissä. Vantaa tukee nuoria yrittäjiä 300 euron kesäyrittäjäsetelillä.

Kesätyöt ovat monelle nuorelle hyvä keino kartuttaa työelämäkokemusta ja ansaita rahaa esimerkiksi tulevia opintoja varten. Yli kolmannes toisen asteen opiskelijoista haluaisikin perustaa oman yrityksen, ja yläkoululaisista vastaava luku on lähes puolet (Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018). Kesäyrittäjä-kampanjassa nuoret pääsevät testaamaan omaa liikeideaansa turvallisesti, kun kampanjasta saa tukea yrittäjyyden eri puoliin.
- Haluamme tarjota nuorille lisää vaihtoehtoja kesätöille ja rohkaista nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä. Kampanjamme esittelee erilaisia tapoja toimia yrittäjänä tai yrittäjämäisesti ja auttaa nuoria tunnistamaan mahdollisuuksia itsensä työllistämiseen, sanoo projektipäällikkö Sanna Ikäläinen TATista.

Kesäyrittäjä-kampanja on suunnattu 17–29-vuotiaille nuorille ja se toteutetaan nuorilta nuorille -periaatteella. Se tarkoittaa sitä, että kampanjaan osallistuvia nuoria ohjaavat kaupunkien palkkaamat kesäyrittäjämentorit, jotka ovat itse korkeakouluopiskelijoita. Mentorit sparraavat kesäyrittäjiä ja auttavat etsimään apua oikeista paikoista.

Yrittäjyys on myös oppimisympäristö

Kampanja tarjoaa nuorille työkaluja liikeidean jalostamiseen, tietoa eri yritysmuodoista ja yritystoiminnan eri osa-alueista sekä vahvan tukiverkoston liiketoiminnan tueksi koko kesän ajaksi. Lisäksi kampanja tarjoaa nuorten yrityksille näkyvyyttä ja yhteisiä tapahtumia kesän aikana. Oulussa ja Vantaalla nuorten on myös mahdollista hakea kaupunkien myöntämää kesäyrittäjäseteliä.
- Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta ovat itsessään jo monipuolinen oppimisympäristö. Nuori kartuttaa tärkeitä tietoja ja taitoja Kesäyrittäjä-kampanjassa, vaikkei oma polku jatkuisikaan yrittäjänä. Haluamme painottaa oppimiskokemuksen tärkeyttä, Ikäläinen kertoo.

- Käytännön kokeilu on parasta mahdollista yrittäjyyskasvatusta. Kaupungissamme on paljon aktiivisia yrittäjäverkostoja ja yrittäjyyttä tukevia tahoja, jotka ovat varmasti mielellään nuorten kesäyrittäjien tukena. Kaupunki tukee kesäyrittäjiä kampanjakokonaisuuden lisäksi tarjoamalla heille 300 euron arvoisen kesäyrittäjäsetelin, Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand sanoo.

Kesäyrittäjä pähkinänkuoressa

  • Tarjolla 17–29-vuotiaille nuorille Vantaalla, Helsingissä ja Oulussa
  • Haku kampanjaan on auki 10.2.–15.3.2020
  • Mukaan valitaan 50–70 nuorta joka kaupungista
  • Nuori saa mentorilta tukea yrittäjyyteen, mutta vastaa itse liikeideasta ja toteutuksesta
  • Kesäyrittäjä-kampanja on käynnissä toukokuusta heinäkuun loppuun
  • Vantaan kaupnki tukee nuoria yrittäjiä 300 euron kesäyrittäjäsetelillä. Tuki maksetaan puoliksi yrityssuunnitelman ja puoliksi toteutuneen yritystoiminnan perusteella.
  • Kampanjaa koordinoi Talous ja nuoret TAT, Yksityisyrittäjäin Säätiö on päärahoittaja
  • Yhteistyökumppaneina toimivat Helsingin, Oulun ja Vantaan kaupunkien lisäksi mm. OP Kevytyrittäjä ja paikalliset 4H-yhdistykset
  • Lisätietoja kampanjasta ja haku mukaan: kesayrittaja.fi

Julkaistu: 10.2.2020 
(muokattu: )