Vantaan kulttuurikesä alkaa drive-in-elokuvilla

Drive-in-kuva: Markus Distelrath/Pixabay / Aika jonka sain -elokuvan promokuva: Optipari

2.6.2020 // Esitettävän elokuvan tietoihin on lisätty sen ikäraja, joka on K12.

1.6.2020 // Elokuvan äänet kuunnellaan autoradiosta taajuudelta 92,2 MHz. Taajuus heijastetaan valkokankaalle ennen esitystä. Saamaamme tiedon mukaan Yhdysvalloissa ei käytetä parillisia radiotaajuuksia. Jos siis saavut elokuviin Yhdysvalloista tuodulla autolla, varaathan mukaasi erillisen radion, jotta voit nauttia täysillä myös elokuvan ääniraidasta. Tervetuloa elokuviin!

28.5.2020 // Kaikki drive-in-näytökset ovat loppuunvarattuja. Mahdollisten peruutusten myötä tapahtumiin voi vapautua yksittäisiä hajapaikkoja ja jonkin näytöksen ilmoittautumislomake voi avautua tilapäisesti. Olemme saaneet viestejä puuttuvista varmistussähköposteista. Pahoittelemme asiaa! Jos lomake ilmoitti, että varauksesi on mennyt läpi, varauksesi on onnistunut. Lähetämme vielä uudet varmistusviestit kaikille sähköpostiosoitteensa jättäneille. Jos et jättänyt ilmoittautuessasi sähköpostiosoitetta, voit halutessasi varmistaa paikkavarauksesi sähköpostilla: nina.leskela@vantaa.fi.Kiitos kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille – nähdään pian elokuvien merkeissä!

Näytökset järjestetään 1.–10.6.

Vantaalla järjestetään 1.–10. kesäkuuta maksuttomia drive-in-elokuvaesityksiä. Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa olevalle LentoPysäköinti Katriinantie 22:n alueelle nousee esityskauden ajaksi valkokangas, jonka edessä nautitaan kesäyön tunnelmasta ja Tuukka Temosen uutuuselokuvasta Aika jonka sain.

Jokainen näytös alkaa kello 23. Elokuvan kesto on tunti ja 44 minuuttia. Yhtenä iltana alueelle mahtuu 80 autoa.

Ennakkoilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 27.5.

Drive-in-näytöksiin on vapaa pääsy, mutta pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Kaikkien näytösten ilmoittautumislomakkeet avautuvat 27.5.2020 kello 13. Kunkin näytöksen ilmoittautumislomake sulkeutuu, kun tapahtuma on täyteenvarattu tai viimeistään näytöspäivänä kello 15.

Ilmoittautuminen vaatii elokuvailtaan käytettävän auton rekisterinumeron, sillä paikan varanneet pääsevät alueelle sen perusteella. Päihteettömään tapahtumaan voi osallistua ainoastaan henkilöautolla.

Valitse alta näytös ja varaa paikka esitykseen:

Turvallisuussyistä autosta ei saa poistua esityksen aikana (WC-käyntejä lukuun ottamatta). Elokuvanäytökset päättyvät noin kello yhdeltä yöllä, mutta alueelta pääsee tarvittaessa poistumaan aiemmin.

Aika jonka sain on tositapahtumiiin perustuva selviytymistarina. Elokuva sai ensi-iltansa maaliskuussa, mutta vain harvat ehtivät nähdä sen ennen kuin elokuvateatterit suljettiin koronaepidemian takia. Elokuva ehti kuitenkin kerätä ensimmäisenä viikonloppunaan hyvät katsojatluvut, ja se sai katsojilta hyvää palautetta. Nyt se on viimein taas mahdollista nähdä.

Aika jonka sain -elokuvan ikäraja on 12, ja sen haitallisuuskriteerinä on ahdistus. Myös kolme vuotta ikärajaa nuoremmat voivat tulla seuraamaan elokuvaa, jos he ovat vanhemman tai muun täysi-ikäisen seurassa.

Iloa ja kesäyön huumaa

Drive-in-elokuvanäytökset järjestää Vantaan kaupunki / Kulttuuri. Näytökset toteuttavat Pop Up Kino Helsinki ja LentoPysäköinti Katriinantie 22.

– Haluamme tuoda ihmisille iloa ja elämyksiä, Vantaan kaupungin kulttuuripäällikkö Reeli Karimäki kertoo.

LentoPysäköinti Katriinantie 22:n ideoimat drive-in-elokuvanäytökset yritettiin käynnistää jo maaliskuussa. Yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten vuoksi elokuvailtoja ei kuitenkaan päästy aloittamaan vielä tuolloin.

Henkilömäärärajoituksia lievennetään 1.6. alkaen, ja onneksi kesäkuun alun myöhäisillat ovat vielä riittävän pimeitä tunnelmallisten drive in -elokuvien esittämiseen. Näytökset ovat turvallinen ja hauska tapa kokoontua taas yhteen nauttimaan kulttuurista myös oman kodin ulkopuolella.

Tervetuloa kokemaan drive-in-elokuvien lumo Vantaan Aviapoliksessa! Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Julkaistu: 26.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter