Vantaan kaupunki aloittaa 12–15-vuotiaiden rokotukset

Vantaan kaupunki aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset maanantaina 9.8.

Maanantaina 9.8. ja tiistaina 10.8. rokotetaan pääsääntöisesti 12 vuotta täyttäneitä kuudesluokkalaisia. Sähköinen ajanvaraus avautuu maanantain ja tiistain rokotuksiin myöhään sunnuntaina illalla. Myös toisella asteella aloittavat 15-vuotiaat opiskelijat voivat hakea rokotuksen maanantaina tai tiistaina. 7.–9.-luokkalaisia rokotetaan keskiviikosta perjantaihin.

Rokotuksia voi saada maanantaina ja tiistaina ajanvarauksella väliaikaisilta keskitetyiltä rokotuspisteiltä Koivukylän, Lehtikuusen, Kartanonkosken ja Aurinkokiven kouluilta. Rokotuksen voi saada edelleen myös keskitetyistä rokotuspisteistä Myyrmäen Energia Areenalta, Tikkurilasta kauppakeskus Dixistä, Hiekkaharjusta Variasta sekä Korsosta Lumosta.

Kaikille halukkaille 7.–9.-luokkalaisille Vantaalla kouluakäyville oppilaille järjestetään rokotus omassa koulussa keskiviikon 11.8. ja perjantain 13.8. välisenä aikana. Rokotteen voi käydä ottamassa myös ensi viikon jälkeen. Rokotuksen saa kouluterveydenhuollossa ilman ajanvarausta.

Vantaalla on käytössä 12–17-vuotiaiden lasten ja nuorten rokotuksissa kahta samankaltaista mRNA-rokotetta (BioNTech-Pfizer Comirnaty tai Moderna Spikevax). Rokotuspaikalla tarjotaan saatavilla olevaa rokotetta.

Rokotusta varten huoltajat täyttävät suostumuslomakkeen. Tarvittaessa alaikäinen voi myös itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan aina molempien huoltajien suostumus.

Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Rokotusasioissa voi olla yhteydessä myös kouluterveydenhoitajaan tai koronarokotusten keskitettyyn puhelinpalveluun.

Huoltajia ohjeistetaan tarkemmin oppilaiden rokotuksista Wilman kautta.

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle, lomake (suomeksi)

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle, lomake (ruotsiksi)

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle, lomake (englanniksi)

Linkki ajanvaraukseen: https://www.koronarokotusaika.fi/

Vantaan kaupungin koronarokotusohjesivu: https://www.vantaa.fi/koronarokotukset

(sivulta löytyy muun muassa Vantaan kaupungin koronarokotuspisteet)

Julkaistu: 6.8.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter