Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2021? Ehdota innokasta pyöräilijää tai pyöräilyn edistäjää!

Pyöräilijöitä Tikkurilassa

Vantaa hakee taas ehdokkaita Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Tiedätkö esimerkiksi tutun tai naapurin, joka pyöräilee säännöllisesti töihin tai kouluun – tai oletko itse innokas pyöräilijä?

Ehdokkuuteen riittää ahkeran arkipyöräilyn lisäksi esimerkiksi pyöräilyn edistäminen lähipiirissä tai osallistuminen pyöräilyn seura- tai järjestötoimintaan. Ehdokas Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi voi olla yksityishenkilö tai yhteisö.

Tee ehdotus täyttämällä lomake osallistuvavantaa.fi-sivustolla. Liitä mukaan perustelut sille, miksi ehdokkaasi sopisi Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Ehdotuksia voi tehdä sunnuntaihin 29.8. saakka. Tittelin saaja julkistetaan Liikkujan viikolla (16.–22.9.).

Voittaja palkitaan lahjakortilla, minkä lisäksi kaikkien ehdottajien kesken arvotaan pyöräilytuotteita.

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän valitsee ehdotettujen joukosta Vantaan kaupungin Poljin-ryhmä, joka on perustettu edistämään pyöräilyä ja jalankulkua. Ryhmässä on edustajia Vantaan kaupungilta ja Helsingin Polkupyöräilijät ry:stä. Vuoden vantaalainen pyöräilijä valitaan nyt 14. kerran.

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin päästötön tapa liikkua.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi kaupunki pyrkii muun muassa vähentämään liikenteen päästöjä, jotka aiheuttavat Vantaan kasvihuonepäästöistä runsaan kolmanneksen.

Julkaistu: 13.8.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter