Henkilöitä karanteeniin useissa Vantaan kouluissa ja oppilaitoksissa

Vantaan kaupungin kouluissa ja oppilaitoksissa on karanteeniin asetettu noin 580 henkilöä. Muutamasta tapauksesta selvitystyö on vielä kesken. Tieto päivittyy vantaa.fi-verkkosivuille.

Varhaiskasvatus

Päiväkummun päiväkodissa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 20 ja heidät on asetettu karanteeniin 1.11 asti.

Perusopetus

Aurinkokiven koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 45 ja heidät on asetettu karanteeniin 30.10 asti.

Martinlaakson koulussa kahdella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Karanteeniin on nyt asetettu 22 henkilöä 1.11. asti. Koulussa ei epäillä epidemiaa. Aiemmin altistuneita oli 17 ja heidän karanteeninsa kesti/kestää 29.10-30.10. asti.

Ilolan koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 52 ja heidät on asetettu karanteeniin 30.10. asti.

Askiston koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 26 ja heidät on asetettu karanteeniin 30.10. asti.

Kytöpuiston koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 40 ja heidät on asetettu karanteeniin 26.10-2.11. asti.

Hiekkaharjun koulussa kahdella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 49 ja heidät on asetettu karanteeniin 1.-2.11. asti. Lisäksi koulussa selvitetään altistumistilannetta.

Vantaan kansainvälisessä koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 40 ja heidät on asetettu karanteeniin 2.11. asti. Kansainvälisessä koulussa oli aiemmin tähän liittymätön joukkoaltistuminen. Tuolloin yhdelle koronavirusinfektiota sairastavalle oli altistunut 39 henkilöä, joiden karanteenit päättyivät 19.10.2020.

Kilterin koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 54 ja heidät on asetettu karanteeniin 1.-2.11. asti.

Toinen aste

Tikkurilan lukiossa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 16 ja heidät on asetettu karanteeniin 30.-31.10. asti.

Vaskivuoren lukiossa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 25, ja heidät on asetettu karanteeniin 2.11. asti. Lisäksi koulussa selvitetään altistumistilannetta.

Vantaan ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteessä yhdellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 16, ja heidät on asetettu karanteeniin 28.10.-2.11. asti.

Oppilaiden ja opiskelijoiden huoltajat ja koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden tartuntatauti- ja hygieniayksikkö on tiedottanut kotikaranteeniin asetettavia ja heidän perheitään.

Lähiopetus jatkuu normaalisti, ja kaikki muut oppilaat, paitsi nyt karanteeniin asetetut, tulevat normaalisti kouluun. Tiloissa ei ole tartunnanvaaraa.

Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa. Karanteenin aikana oppilaat opiskelevat muun muassa etäyhteyksien välityksellä.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen.

Julkaistu: 29.10.2020 
(muokattu: )