Monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla vain Vantaa-kanavalla 6.12.

Banda Caribe -yhtyeen jäsenet.

Monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla tarjoaa laadukasta ohjelmaa musiikista tanssiin. 14. kerran järjestettävä juhlaa voi seurata Vantaa-kanavan suorana lähetyksenä Kulttuuritalo Martinuksesta 6.12. klo 13-14.30.

Itsenäisyyspäivän juhlapuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman.

Tilaisuudessa esiintyvät mm. madagaskarilainen tanssija Njara Rasolo, Voice of Finlandin finalisti Etni Khan, tanssija-koreografi Minna Tervamäki, ballerina Anni Jokimies, kuubalais-karibialaisia rytmejä soittava Banda Caribe -ryhmä (kuvassa) sekä lattaritanssijat Soila la Canela ja Lazaro Torres. Opperalaulaja Angelika Klas & Maximilian Fagerlund esittävät Sibeliuksen Finlandia-hymnin, pianossa Janne Hovi.

Juhlassa jaetaan myös vuoden 2020 Kulttuurisepän palkinto ja kuullaan vantaalaisten videotervehdyksiä. Juhlan juontaa toimittaja Renaz Ebrahimi.

Monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla

Su 6.12.2020 klo 13-14.30

Kulttuuritalo Martinus

Suora lähetys Vantaa-kanavalta.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia. Tapahtuman järjestävät Vantaan kaupunkikulttuurin toimiala ja Hakunilan kansainvälinen yhdistys. Järjestelyissä huomioidaan koronaepidemiaan liittyvät turvallisuusohjeet ja noudatetaan voimassa olevia kaupungin ja valtion ohjeistuksia.

Esiintyjistä

Njara Rasolo asuu Helsingissä, mutta on kotoisin Madagaskarilta. Hän on omistanut koko elämänsä tanssille ja on kiertänyt tanssiryhmänsä kanssa ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä Njara opettaa tanssia ja tuottaa tapahtumia sekä Suomessa että Madagaskarilla.

Etni Khan on vahvaääninen ja sielukas artisti, jonka musiikissa yhdistyy soulin ja r'n'b:n pehmeät saundit ja iskevä rytmiikka.

Angelika Klas on virolaissyntyinen ja perheensä kanssa Vantaan Vaaralassakin monta vuotta asunut sopraano, joka tunnetaan erityisestä monipuolisuudestaan. Hänen poikansa Maximilian on myös lahjakas muusikko, joka laulamisen lisäksi soittaa pianoa, lyömäsoittimia ja säveltää. Heitä säestää loistava, myös monipuolisuudestaan tunnettu pianotaiteilija Janne Hovi.

Minna Tervamäki oli pitkään Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Eläköidyttyään Kansallisbaletista Tervamäen ura koreografina on painottunut yhä enenevässä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön mm. kuva- video- ja viulutaiteilijoiden kanssa.

Anni Jokimies on suomalainen tanssija ja baletinopettaja. Jokimies on tanssinut kuororooleja sekä sooloja lukuisilta maineikkailta koreografeilta.

Banda Caribe soittaa Kuuban ja Karibian saarten iloisia rytmejä, kuten merenguea, salsaa, cha cha chaata ja bachataa.

Lazaro Miguel Torres Brioso on kuubalainen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi, joka on ennen Suomeen muuttoaan tanssinut Havannan kuuluisassa Tropicana showssa ensitanssijana.

Soila La Canela on ammattitanssija ja tanssinopettaja, joka on opiskellut tanssia New Yorkissa, Havannassa ja Länsi-Afrikassa. Hän on esiintynyt ja opettanut Suomessa sekä kansainvälisillä festivaaleilla yli 20 vuoden ajan ja voittanut pohjoismaiden salsamestaruuden ja lukuisia muita tanssikilpailuja.

Kuva: Teemu Mattsson

Uutista muokattu 20.11.2020: otsikkoa ja ohjelmaa muutettu

Uutista muokattu 3.12.2020: ohjelmaa muutettu

Julkaistu: 13.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter