Lasten ja nuorten kulttuuri

Vantaalaisille lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä päiväkodeille ja kouluille tarjotaan laadukkaita ja monipuolisia taide- ja kulttuuripalveluja. Ohjelmistossa on mm. musiikkia, teatteria, sirkusta, näyttelyitä ja opastuksia, kursseja ja työpajoja sekä yleisötapahtumia ympäri Vantaata.

Vantaalla toimii kaksi lastenkulttuurikeskusta: Lastenkulttuurikeskus Pessi Tikkurilassa ja Lastenkulttuurikeskus Toteemi Myyrmäessä. Lastenkulttuurikeskuksissa järjestetään monipuolista toimintaa perheen pienimmille sekä taidekursseja, työpajoja ja harrastustoimintaa myös koululaisille. Taidetta ja kulttuuria voi kokea ja harrastaa lastenkulttuurikeskusten lisäksi useissa kulttuurikohteissa ja taideopetusta antavissa paikoissa Vantaalla. Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla monipuolinen oma ohjelmistonsa.

Syksyn ohjelmisto on julkaistu

Lastenkulttuurin kausiesitteestä Kulttuurikarusellista löytyy kaupungin ja muiden vantaalaisten kulttuuritahojen ohjelma perheille ja lapsille. Tutustu helposti selattavaan sähköiseen Kultturikaruselli-julkaisuun tai hae paperinen esite esim. Vantaan kirjastoista, kulttuuritiloista tai Vantaa-infoista elokuun puolivälistä alkaen.

Kouluille suunnattu ohjelma löytyy Koulun kulttuurisyksy -esitteestä. Sähköinen esite julkaistaan 5.8. ja ilmoittautuminen ohjelmiin alkaa 8.8.

Mobiilipalvelulla lippuja lasten kulttuuritapahtumiin

Osaan syksyn lastenkulttuuritapahtumista voi nyt ostaa liput verkosta osoitteesta kulttuuriliput.vantaa.fi. Palvelu toimii parhaiten mobiililaitteella. Koulujen ja päiväkotien ryhmänohjaajat voivat myös varata lippuja tapahtumiin.

Kulttuuriohjelmisto lapsille ja nuorille löytyy keväisin ja syksyisin julkaistavasta Kulttuurikaruselli-esitteessä.

Hurraa!-festivaali Vantaalla 16.-23.3.

Lasten- ja nuorten näyttämötaiteen festivaali Hurraa! tuo Vantaalle runsaasti esityksiä ja muuta ohjelmaa

Mobiililipunmyynti

Kulttuuripalveluissa pilotoidaan uutta mobiilisivustoa, jonka kautta voi ostaa lippuja esityksiin, tehdä ryhmävarauksia ja ilmoittautua kursseille.

Taidetestaajat-hanke

Hanke vie Suomen kasiluokkalaiset kahteen kulttuurikohteeseen vuosina 2017–2020. Vantaan kulttuuripalvelut toteuttaa hanketta Uudellamaalla.

Yhteystiedot

Reeli Karimäki
Lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö

040 524 1403
reeli.karimaki@vantaa.fi

Kielotie 20 C 4. krs
01300 Vantaa

Taidekaruselli-kerho

Taidekaruselli-kerhotoiminta

Maksuton Taidekaruselli-kerhotoiminta on suunnattu kaikille 1.–9.-vuosiluokan oppilaille.
Kuvaus toiminnasta

Taikava-hanke, maalaava lapsi

TAIKAVA-hanke

Taidekasvattajat varhaiskasvatuksessa -hanke oli varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden poikkihallinnollinen kehittämishanke vuosina 2014-2016. Hankkeesta on julkaistu opas.

RimCirkus-hanke

RimCirkus-hankkeen (2018–2021) tavoitteena on edistää ruotsin ja suomen kielen oppimista innovatiivisesti sirkus-, draama- ja sanataidepedagogiikan keinoin.

Hurraa!-festivaali 2017

Hurraa!-festivaali järjestettiin pääkaupunkiseudulla maaliskuussa 2017.

Kurvisen autohuolto

Lasten pahviautot katsastettiin, tankattiin, koeajettiin ja korjattiin Kurvisen Autohuollossa asukaspuistokiertueella kesällä 2014. Taiteilija Piipa Toivanen on luonut mekaanikko Kurvisen

Ajankohtaista

Twitter