Näyttelytoiminta

Lastenkulttuurikeskus Toteemissa ja Pessissä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä eri taiteenaloilta. Näyttelyihin liittyy aina oheisohjelmaa, mm. toiminnallisia opastuksia, työpajoja ja perhetapahtumia.
Keväällä 2021 Lastenkulttuurikeskus Pessi muuttaa, joten kevään aikana näyttelyä ei voida järjestää. Sen sijaan Lastenkulttuurikeskus Toteemin upea Eläköön taikuus! Vive le Magie! -näyttely avautuu maaliskuussa!

PERUTTU / SIIRRETÄÄN SYKSYLLE:
Eläköön Taikuus! Vive la Magie! - Näyttely taikuudesta

20.3.–30.4.2021
Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Näyttely vie aikamatkalle taikuuden historiaan ja esittelee merkittäviä illusionisteja satojen vuosien takaa aina tähän päivään asti. Näyttelyssä on esillä valokuvia, harvinaisia kirjoja, julisteita ja grafiikkaa, illuusioita, maalauksia sekä vanhoja leluja ja esineitä eri puolilta maailmaa. Esineet kuuluvat taikuri Mano d'Oron yksityiskokoelmaan.

Lasten omalla estradilla voi harjoitella ja esittää omia temppuja! Kuvaa temppusi ja jaa se instagramiin:@lastenkulttuurikeskus_toteemi

Koko ohjelma:vantaa.fi/lastenkulttuuri/nayttelyt

PERUTTU / SIIRRETÄÄN SYKSYLLE:
Ryhmävierailut: Eläköön taikuus! -opastus ja taikatemppupaja

esikouluryhmät ja 1.–6.-luokat, max 25 lasta / ryhmä, 60 min / ryhmä

ti 23.3., ma 29.3., pe 9.4., ti 13.4., ti 20.4., ma 26.4., ti 27.4. Klo 9–10 ja 10.30–11.30

ti 6.4. ja to 8.4. klo 9–10, 10.30–11.30 ja 12–13

Maksuton. Ilmoittautumiset: kulttuuritapahtumat@vantaa.fi.

Eläköön Taikuus! Vive la Magie! -näyttelyn opastuksessa Taikuri Mano d'oro ja avustaja Merja kertovat kiehtovia tarinoita taikuuden historiasta esillä olevien näyttelyesineiden avulla. Työpajassa opitaan perustietoa taikatempuista ja tehdään niitä itsekin opettelemalla yhdessä temppuja. Ohjaus haluttaessa myös ranskaksi.

PERUTTU / SIIRRETÄÄN SYKSYLLE:
Näyttelynavajaiset: Eläköön Taikuus! Vive la Magie!

la 20.3.2021 klo 11–13

Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Klo 11.00 Näyttely avautuu

klo 11.10 Esitys: Taikuri Mano d'Oron Taikahattu (40 min)

klo 11.50 Eläköön Taikuus! Vive la Magie! -näyttelyn esittely (10 min)

klo 12–13 Taidepaja: Optisia illuusioita (nonstop, kesto n. 20 min)

Taikanäyttely avataan klo 11, jonka jälkeen nähdään esitys:

Taikuri Mano d'Oron Taikahattu

Toimintaa, taikuutta, musiikkia ja naurua koko perheelle. Mukana menossa taikaystävät Domino- kani, Bianca- kyyhkynen ja Casper-marsu. Kesto 40 min.

Esityksen jälkeen Taikuri Mano d'oro ja avustaja Merja esittelevät lyhyesti näyttelyn. Näyttelyssä on paljon katseltavaa ja tutkittavaa, siihen kannattaa tutustua ajan kanssa. Näyttelyn toimintapisteellä, Lasten omalla estradilla lapset voivat harjoitella ja esittää omia temppuja!

Taidepajassa askarrellaan optisia illuusioita, esim. taikanoppa. Alle 8-vuotiaille oma helppo tehtävä, jossa pienikin onnistuu varmasti ja haastavampi tehtävä yli 8-vuotiaille sekä aikuisille. Ohjaaja Elisa Laurila.

Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle ja kaikenikäisille lapsille. Tapahtuma soveltuu eri kielisille perheille. Esitys on monikielinen ja esitys sekä työpaja sopivat visuaalisuutensa vuoksi myös muun kuin suomenkielisille perheille.

Maksuton. Pakolliset ilmoittautumiset: kulttuuriliput.vantaa.fi

PERUTTU / SIIRRETÄÄN SYKSYLLE:

Vappunaamiaiset Harry Potter -teemalla

pe 30.4.2021 klo 17–19

Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Klo 17 Harry Potter -taikashow

Klo 17.45–19 Taidepaja (nonstop, kesto n. 20 min)

klo 17–19 Eläköön Taikuus! Vive la Magie! -näyttely avoinna

Tapahtuma alkaa Taikashow:lla, Harry Potterin innoittamalla interaktiivisella esityksellä, jossa uppoudutaan Harry Potter -universumiin professori Dumbledoren kanssa. Tule mukaan Tylypahkan velhojen kouluun kokemaan taikuuden salat. Kesto 40 min.

Tutustu upeaan näyttelyyn esityksen jälkeen! Näyttelyssä on paljon katseltavaa ja tutkittavaa, siihen kannattaa tutustua ajan kanssa.

Näyttelyn Lasten omalla Estradilla voi harjoitella ja esittää omia temppuja!

Taidepajassa voi askarrella Luna Lovekivan hassut lasit, vappuhuiskan ja muita vappuisia härpäkkeitä. Ohjaaja: Iina Pärssinen.

Voit pukeutua naamiaisasuun; Harry Potteriksi, Hermioneksi tai vaikka taikuriksi.

Vappunaamiaiset -tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle ja kaikenikäisille lapsille.

Tapahtuma soveltuu eri kielisille perheille. Esitys on monikielinen ja esitys sekä työpaja sopivat visuaalisuutensa vuoksi myös muun kuin suomenkielisille perheille.

Liput: 6 € / 1 lapsi ja 1 aikuinen. Yksittäiset lisähenkilöt 6 €.

Ilmoittautumiset: kulttuuriliput.vantaa.fi

Ajankohtaista