Ladut

Kuntalaisten käytössä on talvikaudella liikuntapalveluiden ylläpitämää ulkoilureitti- ja latuverkostoa noin 250 km. Hiihtolatuja kunnostetaan lumitilanteen sekä resurssien mukaan. Latuverkosto on jaettu kolmeen alueelliseen osaan: itä, pohjoinen ja länsi. Jokaista aluetta hoitaa yksi latukone miehistöineen.

Vantaa, Helsinki ja Espoo ovat kehittäneet yhteistyössä pääkaupunkiseudun ulkoilijoiden ulkoliikuntakartan. Palvelun tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa hiihto- ja luistelumahdollisuuksista eri puolilla pääkaupunkiseutua. Ajantasaiset latujen kunnossapitotiedot päivitetään jatkossa tälle ulkoliikuntakartalle.

Hiihtoladuiksi kunnostetut kuntoradat ja ulkoilureitit ovat talvisin hiihtäjien käytössä, muina aikoina kävely-, juoksu- ja pyöräilykäytössä. Kävely hiihtoladuksi kunnostetulla latualueella on kiellettyä.

Kuntoratojen ja reittien varrelle on pystytetty ”Talvisin hiihtäjille” –kylttejä, joilla ohjeistetaan kulkemaan latu-alueiksi kunnostetuilla alueilla ainoastaan hiihtäen. Liikkujien tulee kuitenkin huomioida, että kaikki kyltittömätkin reitit (mm. yhdysladut) on varattu talvisin ainoastaan hiihtäjille, silloin kun reitille on kunnostettu latu/luisteluhiihtoalue. Latu-alueiksi katsotaan perinteiseen hiihtotyyliin ja vapaaseen hiihtotyyliin kunnostettu alue.

Tutustu latuohjeisiin (Suomen Latu)

Hakunilan ensilumenlatu on avattu.
Ladun pituus vaihtelee vuosittain sääolosuhteiden puitteissa. Tervetuloa hiihtämään!

Hakunilan urheilupuiston huoltorakennus on avoinna hiihtokaudella (koronarajoitusten vuoksi pukutilat ovat suljettu 31.1.2021 asti)

  • arkisin klo 8.00–20.30
  • viikonloppuisin klo 9.00–16.30

Päivitetty latukartta

Latujen kuntotiedot saat näkyviin klikkaamalla hiirellä halutun reitin päältä.

Ajankohtaista