Seurafoorumit

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut järjestää noin kaksi kertaa vuodessa Seurafoorumeja, jotka keräävät yhteen kaupungin ja liikuntaseurojen edustajat sekä muut liikunnan parissa toimivat keskustelemaan ja vaikuttamaan. Seurafoorumien aiheina ovat olleet tähän mennessä muun muassa uudet liikunta-avustukset, käyttövuorojen jakaminen ja liikuntapalvelujen strategia ja organisaatiomuutokset.

Seurafoorumi 19.4.2021 - tervetuloa, ilmoittaudu 18.4. mennessä

Liikuntatilojen maksuperusteiden ja hinnaston uudistaminen jatkuu. Vantaan kaupungin liikunnan palvelualue järjestää maanantaina 19.4. kello 16 alkaen kevään 2021 kolmannen Seurafoorumin, jonka aiheena on liikuntatilojen maksuperusteiden uudistaminen. Tilojen maksuton käyttö jatkuu, mutta tilojen maksuttomuudelle määritellään tarkemmat kriteerit.

Jatkamme asian käsittelyä kevään Seurafoorumissa 15.2. ja 15.3. käytyjen keskustelujen pohjalta. Teemana ovat matalan kynnyksen harrastustoiminnan kriteerit ja tilakohtainen hinnoittelu.

Tule keskustelemaan teemoista ja ilmoittaudu mukaan Teamsillä pidettävään tilaisuuteen 18.4. mennessä. Tilaisuuden aluksi esitellään tarve uudistukselle ja sen tavoitteet. Tämän jälkeen asiasta toivotaan käytävän monipuolinen keskustelu. Tilaisuuden Teams-linkin saat automaattisesti sähköpostiisi, kun ilmoittaudut tilaisuuteen.

Hyödynnämme Seurafoorumin keskusteluosuudessa Teamsin ominaisuutta, jossa osallistujat jaetaan pienryhmiin. Jotta voit osallistua tilaisuuteen kokonaisuudessaan, varmistathan ennen sen alkua, että käytössäsi on Teamsin uusin päivitysversio ja että voit osallistua tilaisuuteen tietokoneeltasi. Ilman viimeisintä Teamsin päivitystä tai jos osallistut tilaisuuteen puhelimella, et pääse liittymään mukaan pienryhmissä käytäviin keskusteluihin.

Ilmoittaudu tästä 18.4. mennessä

Lisätietoja:
Veli-Matti Kallislahti, puh. 050 511 8636
Anu Jokela, puh. 043 825 8845
etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Seurafoorumi 15.3.2021 - materiaali

Seurafoorumissa 15.3. käsiteltiin liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista. Tilaisuuden aluksi käytiin läpi uudistuksen tarvetta ja tavoitteita. Pienryhmäkeskustelujen teemana oli matalan kynnyksen harrastustoiminnan kriteerit. Tilaisuuden lopuksi esiteltiin siirtymävaiheen tilakohtainen hinnoittelu sekä uudistuksen laskennallisia vaikutuksia seuroille.

Aiemmat Seurafoorumit

Seurafoorumissa 26.2.2021 käsiteltiin 1.3. voimaan tulleita koronaviruspandemian vuoksi asetettuja tilojen käytön rajoituksia (mm. harrastustoiminnan rajoitukset ja terveysturvallisuussuunnitelman laatiminen). Tilaisuuden jälkeen 1.3. Etelä Suomen aluehallintovirasto on korjannut 26.2. tekemäänsä päätöstä koskien lasten harrastustoiminnan rajoituksia. Korjatun päätöksen mukaan myös vuonna 2008 syntyneet voivat jatkaa harrastamista. Asiasta on lähetetty kaupungin tiedote 1.3. Timmi-järjestelmän kautta.

Seurafoorumissa 15.2.2021 käsiteltiin liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista. Tilaisuuden aluksi käytiin läpi uudistuksen tarvetta ja sen tavoitteita. Pienryhmäkeskustelujen teemoina olivat matalan kynnyksen harrastustoiminnan kriteerit ja siirtymävaiheen ensimmäisen vaiheen tilakohtainen hinnoittelu. Seurafoorumissa esitellyn materiaalin näet tästä.

Seurafoorumissa 29.1.2021 käsiteltiin koronavirusepidemian vaikutuksia sisäliikuntatilojen avaamista alle 20-vuotiaiden ohjatulle harrastustoiminnalle. Seurafoorumissa esitetyt materiaalit näet tästä. Uutisen sisäliikuntapaikkojen avaamisesta alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnalle näet tästä.

Seurafoorumissa 22.10.2020 käsiteltiin mm. liikuntatilojen maksuperusteiden uudistamista ja liikuntatilojen uusia hintoja. Tilojen maksuton käyttö ei ole kokonaan päättymässä, mutta maksuttomuudelle tulee tarkemmat kriteerit. Tilaisuudessa oli myös lyhyet tietoiskut parhaillaan käynnissä olevasta Liikuntapolitiikka Vantaalla 2021-2030 -ohjelmatyöstä, avustusten ja käyttövuorojen hausta sekä Hobihobi -palvelusta. Seurafoorumissa käsitellyn materiaalin löydät tältä sivulta.

Seurafoorumien aineistoja

Ajankohtaista