Nuorisopalvelut

Pojat maalaavat graffitia.

Vantaan nuorisopalveluiden nuorisotiloissa voit viettää aikaasi monenlaisen tekemisen parissa: on harrastustoimintaa musiikista tanssiin, kuvataiteisiin ja teatteriin, pelejä, punttisalia, skeittipaikkaa, kerhoja, pajoja, leirejä, muuten vain oleilua - ynnä paljon muuta. Erityisnuorisotyöntekijä löytyy jokaiselta viideltä Vantaan suuralueelta.

Vantaan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille aikuisille harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Maksuton harrastustoiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille ja se on avointa kaikille.

Vantaalla on nuorille tarjolla monia eri tahoja, joista saa neuvoa ja tukea niin arkeen kuin suurempiinkin ongelmatilanteisiin. Apua on saatavissa muun muassa työnhakuun, kouluttautumiseen ja sosiaalisiin pulmiin.

Nuorisopalveluiden yhteystiedot

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi rajoitusten ja suositusten jatkosta

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 24.3.2021, että alueella voimassa olevia yksityistilaisuuksiin, harrastustoimintaan, julkisten tilojen käyttöön ja etätyöhön liittyviä rajoituksia ja suosituksia jatketaan 30.4.2021 saakka. Voimassaoloajan jatkamisella torjutaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaa. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan uuden määräajan jälkeen edelleen tarvittaessa.

VANTAAN NUORISOPALVELUIDEN TOIMINTA 30.4.2021 SAAKKA

Nuorisotyötä tehdään rajoitusten aikana digitaalisesti, yksilötyönä sekä jalkautuen.

Alueellinen nuorisotyö

Nuorisotilat ovat suljettuna 30.4.2021 saakka. Nuorisotyöntekijät jatkavat työskentelyä, pääpaino on jalkautuvassa nuorisotyössä. Tämän lisäksi tehdään digitaalista nuorisotyötä verkossa eri alustoilla, kohdataan nuoria yksilöllisesti tarpeen mukaan sekä mahdollisuuksien mukaan avataan nuorisopalveluiden järjestämää nuorten harrastustoimintaa jo olemassa olevissa ryhmissä erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Nuorisotyö raiteilla (NTR) kohtaa nuoria jalkautuen.

Nuorisotilojen ulkopuoliset käyttövuorot on peruttu aikuisten (yli 20-vuotiaiden osalta) 30.4.2021 saakka. Nuorisotilojen vakituiset ulkopuoliset käyttövuorot alle 20-vuotiaiden ohjattuun harrastustoimintaan voidaan ottaa käyttöön rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Mikäli järjestö haluaa ottaa käyttöön nuorten, alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan myönnetyn vakituisen käyttövuoron Vantaan kaupungin nuorisotiloilla, ottakaa yhteyttä yksityiskohdista sopimiseksi verkostopäällikkö Taina Saarenpäähän. Yhteystiedot tiedotteen lopussa.


Kulttuurinen nuorisotyö

Vernissa on suljettuna avoimen toiminnan osalta 30.4.2021 saakka. Vernissasalin tapahtumat ja esitystoiminta on peruttu. Vernissan kahvila on suljettu. Taidetoimintaa ja kulttuurisen nuorisotyön toimintoja toteutetaan digitaalisesti verkossa sekä harrastustoimintaa avataan jo olemassa olevien ryhmien osalta mahdollisuuksien mukaan.


Nuorten aikuisten palvelut

Nuorten työpajoilla toteutetaan toimintaa yksilövalmennuksena, pienryhmissä sekä verkossa. Etsivä nuorisotyö kohtaa nuoria verkossa, pienryhmässä ja kasvotusten ohjeistuksia noudattaen. Kotikäynnit on peruttu. Yli 18-vuotiaiden harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa järjestetään verkossa. Tuupakan autoverstas on suljettu. Nuorten aikuisten illat Myyrmäessä, Liidossa ja Vernissassa on peruttu.


Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa

Nuorisotyö kouluissa jatkaa työskentelyä koulujen kanssa erikseen sovittavalla tavalla. Sen lisäksi tehdään jalkautuvaa nuorisotyötä sekä kohdataan nuoria yksilöllisesti tarpeen mukaan. Oppilaitosnuorisotyö tekee jalkautuvaa nuorisotyötä ja kohtaa nuoria diginuorisotyön keinoin verkossa sekä sen lisäksi yksilöllisesti nuorten tuen tarpeen mukaan.


Linjaukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.


Alueellisesta nuorisotyöstä tietoa antaa nuorisotyön päällikkö Pekka Mäkelä, 040 077 3282, pekka.makela@vantaa.fi

Lisäksi 10-18 -vuotiaiden nuorten toiminnasta lisätietoja saa oman alueen nuorisotilalta.

Nuorisotilojen ulkopuolisia käyttövuoroja koskevissa asioissa lisätietoja antaa verkostopäällikkö Taina Saarenpää, 040 523 4744, taina.saarenpaa@vantaa.fi

Nuorten aikuisten palveluista lisätietoja antaa Nuorten aikuisten palvelujen päällikkö Katja Günther, 040 779 5648, katja.gunther@vantaa.fi

Oppilaslaitosnuorisotyöstä lisätietoja antaa Hanke- ja suunnittelupäällikkö Miia Siitonen, 040 042 7715, miia.siitonen@vantaaa.fiTiedotamme tilanteesta ja vaihtoehtoisista palveluistamme vantaa.fi -sivuilla ja nuorisopalveluiden Nuorten Vantaan Facebook ja Instagram -kanavissa.

nuortenvantaa.fi etusivu

Nuorten oma nettisivusto

Nuortenvantaa.fi:stä löydät nuorisotilojen sivut, ajankohtaiset nuorten tapahtumat, nuoria koskettavat uutiset, somenostot ja blogi- sekä vlogipostaukset.

nuorisotalo -kyltti

Nuorisotilat

Nuorisotilojen sivut löydät nuortenvantaa.fi:stä

sateenkaarigraffiti rapatussa seinässä

Sateenkaareva nuorisotyö

Sateenkaarevissa nuorisoilloissa kunnioitetaan nuorten itsemäärittelyä /-määrittelemättömyyttä sekä jokaisen nuoren moninaisuutta.

Ajankohtaista


Twitter