Joukkuevoimistelun EM-kilpailut Vantaan Energia Areenalla 27.-28.5. – mukana Vantaan vuoden urheilija Lara Pietilä

Artikkeli

Huippuvoimistelijat saapuvat toukokuussa Vantaalle mittelemään joukkuevoimistelun Euroopan mestaruuksista. EM-kilpailun yhteydessä käydään Maailman Cupin 3. osakilpailu, joten Myyrmäessä nähdään osallistujia myös Euroopan ulkopuolelta.

Siniseen kisa-asuun pukeutunut voimistelija tekemässä ohjelmaa lattialla nojaten käteensä.

Suomea edustaa EM-kilpailussa neljä joukkuetta junioreiden ja naisten sarjoissa. Suomi kuuluu joukkuevoimistelun kärkimaihin, ja lähtee kilpailuun ennakkosuosikkina. Menestysodotukset ovat korkealla, ja tavoitteena on Euroopan mestaruus kotiyleisön edessä. 

Vantaan vuoden urheilija mukana kisassa

EM-kilpailujen areenalla nähdään myös Vantaan vuoden urheilija, 18-vuotias Lara Pietilä. Lara edustaa Tampereen Sisun Minetit-joukkuetta, joka on saavuttanut yhteensä seitsemän MM-mitalia – kolme kultaa ja neljä hopeaa. 

"Meillä on tavoitteena tehdä hyvät suoritukset ja yltää mahdollisimman kirkkaaseen mitaliin", sanoo Lara. 

Joukkuevoimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehittynyt laji. Se vaatii nopeutta, voimaa, liikkuvuutta ja hyvää koordinaatiota. Joukkuevoimistelussa yhdistyvät musiikki, tarinankerronta, puhtaat liikkeet ja kehonhallinta. Kilpailuohjelma on urheilullinen kokonaisuus, jossa jokainen liike tehdään joukkueen kanssa yhdenaikaisesti ja -näköisesti. 

"Vuoden vaihteessa joukkuevoimistelun sääntöjä muutettiin niin, että arvioitavia osa-alueita on nyt enemmän. Näin maksimipistemääräkin voi olla korkeampi", Lara kertoo viimeisimmistä uudistuksista lajin arvostelun suhteen.

Lara odottaa jo innolla sitä, että hänen kotikaupunkinsa Vantaa saa toimia isäntänä yhdelle joukkuevoimistelun suurimmista tapahtumista. 

"Energia Areena on minulle tuttu kisapaikka ja siellä on erinomaiset puitteet kisaa varten", iloitsee Lara. 

Myös lasten joukkueita Energia Areenalla

EM-viikon starttaa kansainvälinen SC Vantaa Open -kilpailu, joka käydään 25.-26.5. niin ikään Energia Areenalla. SC Vantaa Openissa kilpaillaan myös lasten ja lyhytohjelmien sarjoissa. Kokonaisuudessaan EM-viikolla kilpailee lähes 800 voimistelijaa. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Sport Club Vantaa.

Kilpailun aikataulu:

  • Torstai 25.5. SC Vantaa Open -alkukilpailut klo 15 alkaen
  • Perjantai 26.5. SC Vantaa Open -finaali klo 12 alkaen
  • Lauantai 27.5. EM-alkukilpailu klo 12 alkaen
  • Sunnuntai 28.5. EM-finaali klo 12 alkaen 

Lipunmyynti tapahtumaan alkaa toukokuussa.

Tule mukaan joukkuevoimisteluun!

Joukkuevoimistelu on monipuolinen laji, jota voi harrastaa monella eri tasolla myös Vantaalla. Lajin kilpailujärjestelmä mahdollistaa kilpailemisen harraste-, kilpa- ja SM-sarjoissa. 

Monipuolisia voimistelun harrastusmahdollisuuksia Vantaalla tarjoavat: 

Näissä kahdessa tiivistä yhteistyötä tekevässä seurassa liikkuu yhteensä jo yli 5000 vantaalaista harrastajaa. Molemmat seurat tarjoavat huippuvoimistelun lisäksi erilaisia mahdollisuuksia jokaisen oman tavoitetason mukaiseen harjoitteluun. 
 

Avainsanat

UrheiluAsukaslehti2/2023