Oppilaat nikkaroivat 110 linnunpönttöä juhlavuoden kunniaksi

Artikkeli

Asiasanat

KoulutusLapsiperheetOppilaat

Rekolan koulu viettää parhaillaan 110-vuotisjuhlavuottaan yhteistyössä Rekola-Asolan omakotiyhdistyksen kanssa.

Apulaiskaupunginjohtaja kävelee oppilaiden muodostamaa kunniakujaa pitkin koulun pihalla. Oppilailla on linnunpönttöjä sylissään.

Katri Kalske (vasemmalla) sai kulkea kunniakujaa pitkin.

Koulun oppilaat nikkaroivat juhlavuoden kunniaksi 110 linnunpönttöä, mikä rikastaa lähiluonnon moninaisuutta. Vietetäänhän nyt myös Vantaan lintuvuotta! Pönttöjä on valmistettu muun muassa tiaisille, telkille, harmaasiepoille ja puukiipijöille.

- Maalasimme pönttöjen pohjat, jotta jokainen rakentaja vois seurata oman pönttönsä asukkeja, kertoo pönttöprojektista vastaava opettaja Markku Saarinen.

Hieno kunnianosoitus 110-vuotiaalle koululle oli Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalskeen vierailu koululla keskiviikkona 5.10.2022. Myös Katri pääsi osalliseksi juhlavuoden kunniaksi järjestettyyn ”pönttöilyyn”: hän sai kulkea kolmasluokkalaisten pönttökunniakujaa pitkin ja ripustaa koulupihan puuhun yhden pöntöistä.

Koulun pihapiirissä on koulurakennuksia kolmelta vuosikymmeneltä: pihapiiri onkin museoviraston suojelukohde. Vantaan kaupunki onnittelee Rekolan koulua upeasta pitkästä historiasta ja toivottaa kaikkea hyvää myös tuleville vuosille!