Varhaiskasvatuksen opettaja Nanna Huvila: “Vantaa on luotettava työnantaja”

Artikkeli

Vantaalla on hyvät mahdollisuudet kouluttautua työssä, sanoo varhaiskasvatuksen opettaja Nanna Huvila.

Päiväkodin lapset ovat menossa pihalle.

Päiväkotityössä on hauskuutta ja iloa. – Hauskaa on vaikka se, kun lähdetään lasten kanssa retkelle ja hirveä kaatosade yllättää. Eihän siinä auta muu kuin nauraa, varhaiskasvatuksen opettaja Nanna Huvila sanoo. Kuva: Sercan Alkan

Hyvä, luotettava ja koulutusmyönteinen. Sellainen on Vantaan kaupunki työnantajana, sanoo yli kymmenen vuotta Vantaan varhaiskasvatuksessa työskennellyt Nanna Huvila. Huvila tuli Vantaalle töihin lastenhoitajaksi vuonna 2010. Nyt Huvila on varhaiskasvatuksen opettaja ja yksikkönsä varajohtaja. 

– Vantaalla on hyvät kouluttautumismahdollisuudet. Tällä hetkellä suoritan kasvatustieteen maisterin opintoja, joista valmistun keväällä. Työnantaja on ollut erittäin kannustava opintojen suhteen, Huvila kiittelee. 

Huvila on työskennellyt Vantaalla neljässä päiväkodissa. Nyt hän on töissä Pakkalan päiväkodissa Kartanonkoskella.

Työpäivissä on hauskuutta ja iloa

Työ päiväkodissa on hauskaa ja haastavaa, Nanna Huvila sanoo. 

– Hauskuutta ja iloa on aina mukana työpäivissä. Hauskaa on vaikka se, kun lähdetään lasten kanssa retkelle ja hirveä kaatosade yllättää. Eihän siinä auta muu kuin nauraa. 

– Lapset muistavat juuri sellaiset tilanteet parhaiten. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, Huvila sanoo. 

Sitten työssä on se toinen puoli. Siinä istutaan alas ja ratkotaan pedagogisia pulmia – yhdessä ja huumorilla. 

– Työpäivissä on sama runko, mutta silti aina tulee uusia ja yllättäviä, hauskojakin tilanteita. Se takaa minulle sen, ettei työssä pääse kyllästymään. 

– Työkaverit ovat isossa roolissa, varsinkin pienessä työporukassa. Me tunnemme toisemme tosi hyvin. Huumori kukkii, Huvila kertoo.

“Meihin luotetaan paljon”

Päiväkodin ammattilaiset ovat työssään paljon vartijoina. Perheet uskovat heille arvokkaimpansa: lapsensa. 

– Koen, että meihin luotetaan paljon. Se tuntuu hyvältä, Nanna Huvila sanoo. 

Lasten aitous ja välittömyys on myös palkitsevaa – ja opettavaista. 

– Lapsilta saa suoraa palautetta. Me aikuiset voisimme oppia lapsilta suoraan puhumisen taitoa: sanotaan asia ja sitten mennään eteenpäin, Huvila sanoo. 

Huvila nauttii työssään tavallisesta arjesta: siitä, kun saa lukea lapsille, siitä, kun näkee lasten oppivan uutta ja siitä, kun näkee lasten riemuitsevan oppimastaan. 

– Lasten kanssa pääsee kokemaan ainutlaatuisia tilanteita. Esimerkiksi sellaisia, kun lapsi sanoo ensimmäistä kertaa uuden sanan. 

– Saan todistaa näitä juttuja joka päivä työssäni. Onnen hetket ovat näissä pienissä jutuissa, varhaiskasvatuksen opettaja Nanna Huvila sanoo.

Avainsanat

LapsetPäiväkoditLapsiystävällisyysTyöpaikat