Puistoruokailu

Suosittu puistoruokailu toteutetaan taas tänä kesänä Vantaalla 6.6.-8.7.2022 välisenä aikana! Jakelupisteitä on yhteensä kuusi ympäri kaupunkia. Osassa puistoista jaetaan lämmintä ruokaa ja osassa piknikpusseja.

Lapsia jonottamassa piknikpusseja koulun edustalla.

Maksuton lämmin ateria tai piknikpussi on tarkoitettu alle 18-vuotiaille vantaalaisille lapsille ja nuorille. Ruokaa ja piknikpusseja jaetaan 6.6.–8.7.2022 välisenä aikana arkisin klo 11–12 niin kauan kuin niitä riittää. Lapsi ja/tai nuori voi noutaa pussin tai lämpimän aterian itse tai aikuisen seurassa.

Lämmintä ateriaa hakevien tulee ottaa omat ruokailuvälineet (aterimet ja syvä lautanen) mukaan!

Lämpimän aterian ja piknikpussien jakelu tapahtuu puistojen ulkotiloissa. Henkilökunta opastaa lapsia, nuoria ja huoltajia paikan päällä. Ateriajakelun aikana huolehditaan turvaväleistä sekä noudatetaan terveysviranomaisilta saatuja ohjeita.

Asukaspuistoissa järjestetään myös oheistoimintaa aukioloaikoina yhteistyössä liikunta-, kulttuuri- ja terveyspalvelujen sekä alueellisten yhdistysten kanssa. Oheistoiminnalle ei ole ikärajaa! Kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuustekijät. Tarkemmat tiedot ohjelmista löytyvät yksiköiden omilta Facebook-sivuilta sekä toimipisteiden ilmoitustauluilta.

Ateriat puistoihin toimittaa Vantti Oy. Lämpimän aterian tai piknikpussin sisältö vaihtelee päivittäin. Pussi voi sisältää esimerkiksi hedelmän, leivonnaisen (esim. riisipiirakka) välipalakeksin ja smoothien. Valitettavasti erityisruokavalioita ei pystytä huomioimaan. Piknikpusseja jaetaan päivittäin 150 kappaletta kahdessa jakelupisteessä ja lämmin lounas tarjoillaan neljässä pisteessä.

Lämpimän ruoan ja piknikpussien jakamisesta vastaavat Vantaan kaupungin varhaiskasvatus ja nuorisopalvelut.

Lämpimän ruoan tarjoilu

Piknik-pussien jakelu

  • Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo POINT, Hagelstamintie 1 (pihan puolella J-oven edessä). 

  • Tikkurilan kirjastopuisto/nuorisopalvelut-nuorten työpajat, Vantaanaukio 5. 

Anna palautetta puistoruokailusta

Tervetuloa antamaan palautetta puistoruokailusta 2022. Tulemme hyödyntämään puistoruokailusta saatua palautetta puistoruokailun kehittämisessä. Palautekysely on avoinna 6.6.–17.7.2022.

Tästä pääset palautekyselyyn. 

Avainsanat

YhteisöllisyysPäiväkoditPeruskoulut