Kasvatuksen ja oppimisen lautakunta hyväksyi Aviapoliksen lukion tarveselvityksen

Tiedote

Kasvatuksen ja oppimisen lautakunnan kokouksessa 4.4.2022 hyväksyttiin mm. Aviapoliksen lukion 4.3.2022 päivätty tarveselvitys ja sen kustannusennuste 33,8 milj. € sekä Hämeenkylän Pähkinärinteen päiväkodin hankesuunnitelma.

Aviapoliksen lukio on osa toisen asteen koulutuksen palveluverkon kehitystä sekä Aviapolis Coren kaavamuutosalueen kehitystä. Aviapoliksen lukio vastaa Vantaan lukiokoulutuksen opiskelijapaikkojen tarpeen kasvuun ja tukee Vantaan kaupungin tavoitteita lukiokoulutuksen tarjonnassa.

Vantaan lukioverkkoselvityksessä todetaan, että Vantaan toisen asteen opetuksen ikäisten nuorten määrä on kasvava. Lukioverkkoselvityksen mukaan nykyisten lukioiden kapasiteetti ei riitä vastaamaan kasvavaan lukioikäisten määrään, vaan tarvitaan kasvuun vastaavaa uudisrakentamista.

Rakennuspaikka on Aviabulevardin varrella, uuden Ilmailumuseon eteläpuolella. Tarkempi sijoittuminen varmistuu nyt valmisteilla olevassa asemakaavassa. Rakennukseen tulee sijoittumaan opiskelijapaikat yhteensä 700 yleislukio-opiskelijalle. Kohteen tarveselvityksessä määritetty kokonaislaajuus on 7030 htm2 / 8620 brm2. Tarveselvityksen perusteella laskettu, 2.3.2022 päivätty kustannusennuste hankkeelle on 33,8 milj (alv 0%) (asia 8).

Päätös:
Päätettiin esittää kaupunkitilalautakunnalle hyväksyttäväksi Aviapoliksen lukio 4.3.2022 päivätty tarveselvitys ja sen kustannusennuste 33,8 milj. € (alv 0 %, KL 112,6) hankesuunnittelun pohjaksi.

 

Hämeenkylän Pähkinärinteen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen

Hämeenkylän Pähkinärinteen päiväkodin uudisrakennus korvaa Autioniityn ja Pähkinärinteen päiväkotien sekä ryhmäperhepäiväkotien Otson ja Mesikämmenien tilat. Käyttöönottovaiheessa päiväkodin nimeksi tulee Karhunkierroksen päiväkoti. Noin 1925 brm²:n päiväkotiin tulee kuusi kotialuetta, yhteensä 168 tilapaikkaa. Työntekijöitä on 32.

Tarveselvitysvaiheessa tutkittiin useita tonttivaihtoehtoja. Tontin sijainti on tarkentunut hankesuunnitelmavaiheessa ja se sijaitsee osoitteessa Karhunkierros 4. Tontti on vielä Veikkaus Oy:n aluetta ja neuvottelut omistuksenvaihdosta ovat kesken. Tontti vaatii asemakaavamuutoksen ja lainvoimainen se on arviolta Q2/2023.

Hanke sisältyy valtuuston hyväksymään investointiohjelmaan ja hankkeen suhdannekorjattu tavoitehinta on noin 8,42 milj. euroa (alv 0%). Rakentaminen ajoittuu vuosille 2023–2024 ja päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2025 (asia 10).

Päätös:
Päätettiin esittää kaupunkitilalautakunnalle Hämeenkylän Pähkinärinteen 21.3.2022 päivätty hankesuunnitelma ja tavoitehinta 8 420 000 euroa (alv 0 %).

 

Esityslistalla lisäksi: 

  • Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajien valintaperusteet (asia 6)
  • Vantaan luontokoulun toimintaan vuodelle 2021 myönnetyn avustuksen tilityksen hyväksyminen (asia 7)
  • Mårtensdals bildningsrum hankesuunnitelman hyväksyminen (asia 11)
  • Perusopetuksen apulaisrehtorin viran perustaminen 1.8.2022 alkaen (asia 12)
  • Päiväkoti Minkkipuiston lakkauttaminen 1.9.2022 alkaen (asia 13)
  • Päiväkoti Tarhapuiston lakkauttaminen 1.9.2022 alkaen (asia 14)

 

Kaikki asiat päätettiin esitysten mukaan tai vähäisin muutoksin. 

Ajankohtaisissa asioissa kehittämispäällikkö palvelualuejohtajat esittelivät palvelualueiden strategian toimeenpanosuunnitelmat sekä antoivat tilannekatsauksen Ukrainan tilanteen vaikutuksista.

Esityslista kokonaisuudessaan 

 

 

 

 

Avainsanat

LautakunnatPäiväkoditLukiot