Kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunta hyväksyi Håkansbölen kartanon peruskorjauksen suunnitelman

Tiedote

Kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunta hyväksyi Håkansbölen kartanon tarveselvitys-hankesuunnitelman. Kartano korjataan kaikille avoimeksi museoksi ja pienimuotoiseksi kaupungin edustustilaksi. Lautakunta myönsi useita kaupunkimarkkinointitukia kulttuuri- ja urheilutapahtumille.

Håkansbölen kartano syksyllä

Kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunta päätti kokouksessaan edistää Håkansbölen kartanon peruskorjausta hyväksymällä hankkeen tarveselvitys-hankesuunnitelman. Suunnitelman mukaan kartano peruskorjataan yleisölle avoimeksi museoksi ja kaupungin edustustilaksi. Hankkeen tavoitehinta on 3,5 miljoonaa euroa. Kartanon peruskorjaus kytkeytyy laajempaan tavoitteeseen Hakunilan alueen kehittämiseksi. Vapaa-ajan palveluiden investoinneista Hakunilaan valmistuu tänä vuonna urheilupuistoon uusi tekojää ja uudet huoltorakennukset.

Kesän suuret kulttuuritapahtumat saivat lautakunnalta markkinointitukia. Vantaalla Myyrmäen urheilupuistossa ja Energia-areenalla järjestetään 13.5. sosiaalisen median vaikuttajatapahtuma Tubecon. Perinteisistä kesätapahtumista markkinointitukea sai Helsingan keskiaikapäivä 12.8. ja Tikkurila-festivaali 20.–22.7. Uudemmista tapahtumista tuen sai tangomarkkinoiden semifinaali kulttuuritalo Martinuksessa 27.5.

Urheilutapahtumista kaupunkimarkkinointitukea lautakunnalta saivat Kultainen keihäs tapahtuma, Suomen Voimisteluliitto ry:n voimistelun huippukilpailut, joukkuevoimistelun EM-kilpailut, Sulkapallon huippukilpailut, Maratonin SM-kilpailut Vantaa maratonin yhteydessä ja skeittauksen Street SM-kilpailut.

Lautakunta myönsi tuttuun tapaan myös avustuksia harrasteliikuntaan, paikalliseen kansalaistoimintaan ja nuorten toimintaan. Se nimesi myös edustajia eri kansallisiin kokouksiin. Se päätti kaikki asiat esityslistan mukaisesti.