Kaupunkitilalautakunta päätti kiinteistön ostosta Korson keskustassa

Tiedote

Kaupunkitilalautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen 18.1.2023. Lautakunta käsitteli kokouksessa muun muassa Korson keskustassa juna-aseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevan kiinteistön ostoa.

Kiinteistöllä, Korsontie 5:ssä, sijaitsee tällä hetkellä tyhjillään oleva 1970-luvulla rakennettu liikerakennus. Alue on yleiskaavassa merkitty kaupunkikeskustan alueeksi.

Kaupan kohde rajoittuu laajalti kaupungin omistamiin maihin. Kohteen hankinta täydentää kaupungin maanomistusta Korson keskusta-alueella ja hankinta edesauttaa Korson keskustan kehittämistä. Kaupan kohde sijaitsee vireillä olevan Korson kaavarungon alueella.

Kauppahinnaksi on sovittu 750 000 euroa. Hinta perustuu kiinteistön nykyarvoon ja oletukseen asemakaavamuutoksesta, joka mahdollistaisi tontin huomattavasti tehokkaamman rakentamisen.

Vantaan kaupungin ja Vantaan ja Helsingin Seurakuntayhtymien väliset yhteistyösopimukset käsittelyssä

Toisen yhteistyösopimuksen tavoitteena on käynnistää ja saattaa voimaan Jokiniemen kaupunginosassa seurakuntayhtymien omistaman Räckhals -nimisen tilan noin 17,3 hehtaarin suuruisen alueen asemakaavoitus ja toisaalta kaupungin tavoitteena on ostaa ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteen tontti, joka on seurakuntayhtymien omistuksessa.

Toisella yhteistyösopimuksella sovitetaan yhteen seurakuntayhtymien tavoite käynnistää ja saattaa voimaan Ruskeasannan kaupunginosassa omistamansa noin 4,6 ha suuruisen määräalan asemakaavoitus ja kaupungin tavoitteena puolestaan on ostaa maa-alue tulevan Elmon urheilupuiston pohjoisosasta. Alue on aiemmin ollut kaupungilla vuokralla.

Lisäksi päätettiin tarjota Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle vuokrattavaksi hyvinvointialueen toimintojen käytössä olevia toimitiloja ja asuntoja (asia 5). Vuokrattavia toimitiloja sijaitsee noin sadassa rakennuksessa ja vuokrattavia asuntoja on noin 30 kappaletta. Nyt vuokrattavaksi tarjottavat tilat omistaa vielä Vantaan kaupunki, mutta ne on tarkoitus myydä. Asian palauttamisesta valmisteluun äänestettiin. Lautakunta päätyi asian etenemisen kannalle äänin 10-5.

Kaikki asiat päätettiin esitysten mukaisesti.

Esityslista kokonaisuudessaan: http://paatokset.vantaa.fi

Avainsanat

PäätöksetKaupunkikehitys