Uudet päiväkodit valmistuneet Vantaan itäreunalle

Tiedote

Asiasanat

Hakunilan suuralueToimitilat

Päiväkotipalvelut ovat parantuneet Länsimäki-Rajakylän alueella. Rajakylän päiväkodin pihalle rakennettu paviljonki on ollut jo käytössä vuoden alusta. Länsimäen päiväkodin uudisrakennus on avattu huhtikuussa.

Länsimäen päiväkoti 2022

Länsimäen päiväkodin pihaa viimeistellään vielä.

Länsimäki-Rajakylän alueella on ollut pitkään tarvetta varhaiskasvatuspaikkojen lisäämiseen. Entistäkin suurempi osa lapsista osallistuu varhaiskasvatukseen, mikä on myös Vantaan tavoite. 

Länsimäen päiväkodissa on noin 140 lasta ja reilu 30 työntekijää. Uusi puusta rakennettu harjakattoinen päiväkotirakennus on suunniteltu sopimaan muodoiltaan pientaloympäristöön. Metsäinen tontti ja isot puut on pyritty säilyttämään mahdollisuuksien mukaan. Kuten Vantaan ilmastotavoitteisiin liittyy, myös tässä rakennuksessa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen. Rakennus kuuluu energiatehokkuusluokkaan A. Länsimäen uudisrakennuksen avulla korvataan jatkossa mahdollisesti myös Hakunilan suuralueen pieniä vuokratiloja.

Rajakylän paviljonki puolestaan on kooltaan hieman pienempi. Lapsia siellä on 120 ja henkilökuntaa noin 28 henkilöä. Vuokrattavaan paviljonkiin päädyttiin, koska sellainen pystyttiin rakentamaan nopeasti. Paviljonki korvaa Rajakylän päiväkodin päärakennuksen, joka on purettu huonokuntoisena. Lisäksi paviljonki toimii Latupuiston rakentamisaikana päiväkodin väistötilana. Latupuiston päiväkoti on suunnitteluvaiheessa.

Rajakylän päiväkodin tontilla olevat kaksi muuta rakennusta jatkavat myös edelleen varhaiskasvatuksen tiloina.

 

 

Avainsanat

LänsimäkiRajakyläPäiväkodit