300 kriketin huippupelaajaa Suomeen MM-karsintalohkoturnaukseen

Uutinen

Asiasanat

Tikkurilan suuralueLiikunta ja ulkoilu

Suomi isännöi kansainvälisen krikettiliiton ICC:n mandaatilla kahta Euroopan Twenty20-pelimuodon MM-lohkokarsintaturnausta heinäkuussa 2022. Kerava ja Vantaan Tikkurila toimivat huipputapahtuman peliareenoina.

Krikettimaajoukkueen kapteeni Nathan Collo lyömässä

Krikettimaajoukkueen kapteeni Nathan Collo lyömässä

Karsintalohko A alkaa 12.7.2022. Suomi-Ruotsi-peli on yksi aloituspäivän peleistä. ICC:n mediakumppani striimaa kaikki karsintapelit ympäri maailmaa. Yleisöä odotetaan paikan päälle merkittävissä määrin, ja yleisöllä on myös mahdollisuus tutustua lajiin Fan Zone -alueella Tikkurilan urheilupuistossa.

Kunkin karsintalohkon voittaja etenee Euroopan MM-karsintaturnaukseen. Euroopan karsinnan kaksi parasta joukkuetta etenee vuonna 2024 Länsi-Intiassa ja Yhdysvalloissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Kriketti on maailman toiseksi suosituin urheilulaji. Suomessa on noin 800 lisenssipelaajaa. Yksi T20-pelimuodon peli kestää jääkiekkopelin verran (180 minuuttia). 

 

Vantaa valmis vastaanottamaan vieraat

 

Isäntäkaupungit Vantaa ja Kerava sekä Krikettiliitto odottavat jo kahdesti siirrettyä huipputurnausta innoissaan.

”Olemme ylpeitä, että me Vantaalla saamme isännöidä maailman toiseksi suosituimman urheilulajin MM-karsintaturnausta", sanoo Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

"Vantaa on aktiivinen tapahtumakaupunki, joka pystyy tarjoamaan upeat puitteet monenlaisille tapahtumille. Kriketin lisäksi näemme kesän aikana Vantaalla useiden lajien MM-kilpailuja, ja urheilupuistot toimivat myös musiikkifestivaalien areenoina."

Kansainvälisen krikettiliiton edustajat ovat vastikään vierailleet tutustumassa Keravan ja Tikkurilan kenttiin sekä todenneet, että järjestelyt ovat edenneet mallikelpoisesti.

”Yhteistyö Keravan ja Vantaan kaupunkien kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja tiedämme, että vieraamme tulevat viihtymään täällä. 20 joukkueen myötä saamme isännöidä useita kriketin kansainvälisiä tähtiä”, toteaa Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.

 

Suomen lohkot ja aikataulut

 

12.-19.7.2022

ICC Men's T20 World Cup Sub Regional Europe A-lohko

Kroatia, Kypros, Suomi, Kreikka, Mansaari, Italia, Romania, Serbia, Ruotsi ja Turkki

 

24.-31.7.2022

ICC Men's T20 World Cup Sub Regional Europe B-lohko

Guernsey, Itävalta, Luxemburg, Bulgaria, Slovenia, Norja, Ranska, Tšekki, Viro ja Sveitsi

 

Lue lisää krikettiliiton sivuilta: https://kriketti.fi/

Avainsanat

TapahtumatUrheiluTikkurila