Aikakapseli kertoo Vantaankosken koulun tarinan alkuhetkistä

Uutinen

Asiasanat

Kivistön suuralueKoulutus

Vantaankosken koululta löytyi purkutöiden yhteydessä aikakapseli. Se oli sijoitettu vuonna 1964 valmistuneen uudemman koulurakennuksen perustuksiin. Kapseli tuli 19.2.2021 esiin betonipurkuaineksen mukana. Vinkki aikakapselin olemassaolosta saatiin kuntalaispalautteen perusteella.

aikakapselin sisältö sanomalehtiä, rakennuksen peruskirja ja metallirahoja.

Kuva: Stella Karlsson/Vantaan kaupunginmuseo

Kuparinen kotelo sai purkutyökoneiden hampaissa osakseen kovaa kohtelua, mutta piti sisältönsä pääosin ehjänä. Kapselin sisältönä on sanomalehtiä päiväyksenään 28.5.1963, pergamenttikäärö, johon on tekstattu rakennuksen peruskirja sekä aikakauden metallirahoja.

- Peruskirja on päivätty 28.5.1963, peruskiven muurauspäivälle, kertoo intendentti Päivi Yli-Karhula Vantaan kaupunginmuseolta.

- Aikakapselit ovat helppo ja mukava tapa lähettää terveisiä omasta ajasta tulevaan. Rakennusvaiheessa aikakapseli kätketään kertomaan rakennusajasta. Usein kätkijällä on varmasti ajatus, että kätkön löytymiseen menee hyvin pitkä aika. Tässäkään ei varmasti ole ajateltu, että rakennus tullaan purkamaan vielä rakentajasukupolven eläessä, Yli-Karhula pohtii.

Kapseli siirtyy Vantaan kaupunginmuseon haltuun. Ennestään museon kokoelmiin on tallennettu Tikkurilan entisen kirkon perustuksista purkutöiden yhteydessä löytynyt aikakapseli.

Vantaankosken koulun käyttö päättyi vuoden 2018 keväällä. Huonokuntoiset koulurakennukset kärsivät muun muassa sisäilmaongelmista.