Apua ja tukea mielenterveys- ja päihdekysymyksiin järjestöinfoista

Uutinen

Tarvitsetko tukea mielenterveys- tai päihdekysymyksissä? Tule tutustumaan alan järjestöjen palveluihin ja keskustelemaan kokemusasiantuntijoiden kanssa syyskuussa alkaviin järjestöinfoihin!

Kaksi henkilöä keskustelee

Järjestöinfoissa voit sekä tutustua järjestöjen palveluihin että keskustella kokemusasiantuntijan kanssa

Järjestöt tarjoavat monenlaista matalan kynnyksen tukea ja apua mielenterveys- ja päihdekysymyksissä. Järjestöt tarjoavat esimerkiksi vertaistukea, erilaisia oleskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä apua viranomaisten palveluihin hakeutumisessa. 

Loppuvuoden 2022 aikana Myyrmäen terveysasemalla järjestetään joka torstai kaikille avoimia mielenterveys- ja päihdealan järjestöinfoja, joissa voit tutustua järjestöjen palveluihin tarkemmin sekä keskustella järjestötoimijoiden tai kokemusasiantuntijan kanssa. 

Järjestöinfot pidetään Myyrmäen terveysasemalla, osoitteessa Jönsaksentie 4, 01600 Vantaa. Infot alkavat torstaina 1.9. ja niitä pidetään joka torstai kello 13–14 torstaihin 15.12. saakka. 

Infot ovat kaikille avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistuminen infoihin ei velvoita mihinkään. 

Jos haluat lisää tietoa alueella toimivien järjestöjen tarjoamista mielenterveys- ja päihdepalveluista tai jos sinusta tuntuu siltä, että haluaisit keskustella jonkun kanssa omasta tai läheisesi tilanteesta, tule käymään! Sinulla tai läheiselläsi ei tarvitse olla mielenterveys- tai päihdediagnoosia, vaan voit tulla infoihin vain tutustumaan tarkemmin eri palveluihin. Jo pienikin huoli on hyvä syy hakea tukea! 

Myös alan työntekijät ja opiskelijat ovat tervetulleita infoihin tutustumaan alueella toimiviin järjestöihin sekä näiden palveluihin. 

Tutustu infojen sisältöihin tarkemmin Vantaan tapahtumakalenterista. 

Lisää tietoa Vantaan mielenterveys- ja päihdepalveluista löydät Vantaan verkkosivuilta.

Mielenterveys- ja päihdealan järjestöinfot on kehitetty Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeen mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisprojektissa.

Lisätietoja

Emmi Ikonen

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hanke
Erityisasiantuntija
040 185 7784 emmi.ikonen@vantaa.fi

Avainsanat

SOTE-uudistusMielenterveysPäihteetHyvinvointialue