Hiihdon Suomen Cupin osakilpailu Vantaan Hakunilassa 11.-12.2.2023

Uutinen

Asiasanat

Hakunilan suuralueKulttuuriAsukkaat

Maastohiihdon Suomen Cupin osakilpailu tuo Vantaalle huippuhiihtäjiä, ja tarjoaa yleisölle hienot puitteet nauttia kisatunnelmasta katsomossa tai ladun varrella.Suomen Cupin osakilpailu on maastohiihdon korkein kilpailusarja. Osakilpailuja on kuusi kappaletta, joista Vantaan kisa on järjestyksessään neljäs.

Hiihtäjiä Suomen Cupissa

Hiihtäjiä Suomen Cupin edellisessä osakilpailussa Vuokatissa. Kuva Touho Häkkinen, SHL.

Kilpailun järjestäjänä toimii Vantaan Hiihtoseura. Hyvä yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa takaa kilpailijoille taas loisto-olosuhteet. Kisan televisioivat sekä Yle TV2:n että Viaplay.

 

Lähtöviivalle on odotettavissa ainakin Vantaan Hiihtoseuran omat ykköstykit Jasmi Joensuu, Anni Kainulainen sekä Rebecca Immonen, ja odotettavissa on muitakin huippunimiä testaamaan viime hetken kuntoaan ennen lähestyviä MM-hiihtoja.

 

Ohjelmassa on lauantaina 10 kilometrin kilpailut väliaikalähdöillä. Sunnuntaina on vuorossa jännittävät hiihtoseurojen väliset viestit. Koko viikonloppu hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Käytettävä latu on 2,5 km, joten hiihtäjät ovat yleisön näkösällä stadionilla useasti.

 

”Hiihtäjät ovat aina kehuneet Vantaan yleisöä huimasta kannustuksesta ja haasteena meillä olisikin nyt peitota Tampereen tammikuun lopun SM-kisojen monituhatpäinen joukko”, toteaa Vantaan Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Satu Kalajainen.

 

”Vaikka kisa tulee televisiostakin, paikan päällä tunnelma on aina paras. Kannattaa tulla ajoissa paikalle fiilistelemään hyvää meininkiä ja syömään vaikka aamuletut”, Kalajainen jatkaa.

 

Suomen Cupin järjestelyorganisaatio on mittava; noin 150 henkilöä vastaa kisojen sujuvasta läpiviennistä. Satoja talkootunteja on käytetty jo tähän mennessä ja viimeinen viikko huipentaa järjestelytyön.

 

Yleisöä toivotaan saapuvaksi hyvissä ajoin paikalle ja mieluiten julkisilla liikennevälineillä.

 

Suomen Cup Hakunilan urheilupuistossa 11.–12.2. Päiväliput 10€/aikuiset, 5€/eläkeläiset-opiskelijat- varusmiehet-työttömät, alle 16-vuotiaille ilmainen. 

 

Lisätiedot hiihdonsuomencup.fi

 

KISAOHJELMA

Lauantai 11.2.

Klo 10.20           Kisojen avajaissanat – Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

klo 10.30           Naiset 10 km (4 x 2,5) P väliaikalähtö

klo 13.30           Miehet 10 km (4 x 2,5) P väliaikalähtö

 

Sunnuntai 12.2

klo 10.30              Miehet viesti 3 x 7,5 km (3 x 2,5) P

klo 13.30           Naiset viesti 3 x 5 km (2 x 2,5) P

Avainsanat

TapahtumatHakunilaUrheilu