Itämeripäivänä 25.8. runsaasti tapahtumia Myyrmäessä, Tikkurilassa ja Hakunilassa

Uutinen

Asiasanat

KulttuuriAsukkaatLapsiperheetSeniorit

Itämeren luonto, kulttuuri ja historia on ainutlaatuinen ja se näkyy myös Vantaalla. Itämeripäivänä, torstaina 25.8., kaupunki juhlistaa meren suojelemista monin eri tapahtumin. Osallistua voi historiaopastuksiin, luontoelämyksiin ja kulttuuritapahtumiin, unohtamatta lapsille järjestettäviä useita tapahtumia.

Itämeripäivä 2022

Opastetut kierrokset tutustuttavat Länsi-Vantaalla Myyrmäen kivikauden historiaan ja katutaiteeseen. Jokiniemen opastuksen aikana mennään muinaisuudesta 1900-luvulle ja Hakunilassa Håkansbölen kartanolla tutustutaan Itämeren rantoihin jääkauden jälkeen ja Itämereen laskeviin vantaalaisiin virtavesiin.

Lapsiperheiden suursuosikki Pikku Papun Orkesteri ystävineen esiintyy koko perheen lastenkonsertissa kauppakeskus Myyrmannissa klo 17.00–17.35. Lisäksi lapsiperheille on tarjolla hauskoja kala-aiheisia askartelutyöpajoja, Paalutorilla paloautoon tutustumista klo 16–18 ja roskapoliisin tärkeää tietoa ympäristön suojelemisesta.

Vantaalla luonto on lähellä ja monet tapahtumat elämyksineen linkittyvät luonnollisesti lähiluontoon. Koko perheen lähipurosuunnistus Kylmäojalla tutustuttaa ojassa asusteleviin eläimiin hauskojen tehtävien avulla klo 17. Louhelan Jokiuomanpuistossa lähipurosuunnistus tapahtuu omatoimisesti.

Myyrmäen Paalutorille merellisen tuulahduksen tuo saksofonisti Johannes Salomaa ja Dixissä Tomi Pulkkinen Trio viihdyttää yleisöä merellisellä musiikilla.

Taidemuseo Artsissa on Merenolentoja -avoin työpaja koko perheelle klo 16–19, lisäksi klo 17–18 kuvanveistäjä Ilkka Virtanen kertoo taiteestaan.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä Itämeren kunniaksi. Itämeripäivän tapahtumat Vantaalla ovat kaikille avoimia yleisötilaisuuksia ja maksuttomia.

Katso kaikki Itämeripäivän tapahtumat Vantaalla osoitteesta: tapahtumat.vantaa.fi/itameripaiva