Jääkiekko-otteluiden pelaaminen Vantaalla ei vähennä harrastusten jääaikaa

Uutinen

Asiasanat

Liikunta ja ulkoilu

Tikkurilan jäähalli on täysi, eikä sinne voida ottaa mahdollisia Helsingin Jokereiden kotiotteluita. Vantaalla otteluiden vuoksi mahdollisesti peruttavat harrastustoiminnan vuorot siirretään toiseen jäähalliin samalla hinnalla.

nuoret jääkiekkoilijat kentällä.

Helsingin sanomat kirjoitti 16.1. Helsingin Jokereiden jäähallitilanteesta pääkaupunkiseudulla. Jokerit eivät voi pelata kotiotteluitaan Vantaalla Tikkurilan jäähallissa, koska halli on täysi. Vantaan Mestisseura Kiekko-Vantaa pelaa kotiottelunsa Tikkurilassa.

- Jokereiden kotiottelut Kiekko-Vantaata vastaan voitaisiin mahdollisesti pelata myös Vantaalla, mutta asiasta ei ole sovittu luonnollisesti vielä mitään, koska ensin Jokereiden toki tulisi lunastaa sarjapaikka Mestiksestä, kertoo Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Mikäli otteluita pelattaisiin Vantaalla ja sen vuoksi jouduttaisiin perumaan harrastusvuoroja, harrastuksille osoitettaisiin jääaikaa toisesta hallista samaan hintaan. Tämä on yleinen käytäntö, joka koskee kaikkia ottelutapahtumia.

Vantaalla jäälajien harrastamiseen haastetta tuo vähäinen jääajan määrä verrattuna naapurikaupunkeihin. Lähivuosina tilanteeseen tulee kuitenkin korjaus, kun yksityinen jäähalli rakentuu Elmon urheilupuistoon Asolaan.

- Olemme tyytyväisiä, että Vantaalla on lähdetty tukemaan uudella tavalla myös yksityisiä liikuntahankkeita, koska ne mahdollistavat entistäkin monipuolisemman harrastustarjonnan esimerkiksi jäälajeissa, kiittelee Kallislahti.

Avainsanat

LiikuntaLiikuntapaikatHarrastukset