Kaupunginjohtaja tarjosi iftar-illallisen

Uutinen

Kaupunginjohtaja Ritva Viljasen kaupungintalon illallispöytään kokoontui joukko yhteistyökumppaneita tiistaina 28.3. auringonlaskun jälkeen.

Kaupunginjohtaja Viljanen vieraineen kaupungintalossa iftar-illallisella

Kaupunginjohtaja Viljasen vieraina iftar-illallisella Tunisian suurlähettiläs Sarra Chaouani Abidi ja Indonesian suurlähettiläs Ratu Silvy Gayatri.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tarjosi kaupungintalossa yhteistyökumppaneille ensimmäistä kertaa iftar-illallisen.

 - Tapasimme Myyrmäen moskeijan imaami Sharmarke Mussen kanssa alkuvuodesta ja mietimme keinoja, joilla saisimme eritaustaisia ihmisiä yhteen ja jotka voisivat lisätä yhteisöllisyyttä. Siitä lähti ajatus järjestöjen ja yhteisöjen työntekijöitä yhteen tuovasta illallisesta. Muslimeilla on meneillään ramadan-paastokuukausi, jonka aikana ilta-ateria syödään auringonlaskun jälkeen. Minulla oli kunnia saada kutsua yhteistyökumppaneitamme kaupungintalolle jakamaan tämä yhteinen ateria, sillä iftar syödään aina perheen ja ystävien kanssa, kertoo Viljanen.

Imaami Musse toivoo yhdessä tekemisen kaupungin ja eri toimijoiden välillä jatkuvan.  - Olemme tehneet kaupungin kanssa yhteistyötä laidasta laitaan, muun muassa edistäneet kotoutumista ja työllistymistä.  Kun Korona-pandemian aikana kirkkoja ja moskeijoita alettiin sulkea, teimme tiedotustyötä yhdessä opettajien kanssa. Moskeijamme toimi myös rokottamispaikkana, kertoo Musse, ja jatkaa: - Nostan hattua kaupunginjohtaja Ritva Viljaselle pandemia-aikana tehdystä yhteistyöstä.  Tälle pohjalle on hyvä rakentaa, kun esimerkiksi TE-palvelut siirtyvät kaupunkien vastuulle vuonna 2025. Järjestöjen ja kaupungin työntekijöiden tulee tehdä työllisyydenhoidossa tiivistä yhteistyötä, sillä Vantaalla työllistyminen on tällä hetkellä hiukan haastavampaa kuin muissa kunnissa.

Kaupungilla käynnistyy huhtikuussa Viljasen ja Mussen ideoima SMILE-hanke, jossa kotoutumisen lähtökohtana on perheen ja yhteisöjen merkitys. Hankkkeessa luodaan yhteistöllisiä malleja vahvistamaan koko perheen kotoutumista, kodin ja koulun välistä yhteistyötä ja työllistymistä.

Kaupunginjohtaja Viljanen haluaa jättää viestikapulan tulevalle kaupunginjohtajalle: - Toivon tästä tulevan perinteen. Vantaa on Suomen kansainvälisin kaupunki, ja siksi on tärkeää arvostaa eri kulttuureihin kuuluvia tapoja ja juhlallisuuksia ja ottaa niitä myös osaksi kaupungin toimintaa.
 

Avainsanat

Yhteistyö