Kesälampaat laiduntavat Koivuhaassa ja Kormuniityssä

Uutinen

Koivuhaassa ja Hakunilan Kormuniityssä laiduntaa kesän ajan lampaita karitsoineen. Kormuniittyyn lampaat saapuivat tänään maanantaina, ja Koivuhakaan suunnitelmien mukaan perjantaina 26.5.

Lammas

Laitumelle tullessaan karitsat ovat noin kolmen kuukauden ikäisiä. Lampaat tulevat Iitistä Väinölän lammas- ja ratsutilalta.

Molemmat lammasaitaukset on jaettu kahteen lohkoon. Lampaat laiduntavat vuorotellen molemmilla lohkoilla niin, että niille riittää aina tuoretta ruohoa. Aitauksissa on lampaille katokset ja juoma- ja ruokintapaikat. Lampaiden katselua varten aitauksien reunoille on rakennettu katselupaikkoja. Kormuniityssä katselupaikat ovat aitauksen etelä-, länsi- ja pohjoispuolella, Koivuhaassa aitauksen etelä- ja itäosassa.

Lampaiden laidunkausi jatkuu lokakuun alkupuolelle tai kunnes ravinto laitumelta loppuu.

Lampaille voi tarjota tuoretta ruohoa katselupaikoilta, mutta niitä ei saa ruokkia omilla eväillä, jotta eläimet pysyisivät terveinä ja alue puhtaana jyrsijöistä ja linnuista. Aitaukseen meneminen on kielletty.

Koivuhaan lammasaitaukselle pääsee kävellen ja pyöräillen Koisotien suunnasta puistokäytävää pitkin, sekä Arboretumin tai Läntisen Valkoisenlähteentien kautta. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Arboretumissa, osoitteessa Meiramitie 2. Koivuhaan lammasaitaus kartalla

Kormuniityn lammasaitaus sijaitsee Hakunilan urheilupuiston kupeessa. Lähimmät pysäköintipaikat ovat Hakunilan uimahallilla (Sotungintie 17) ja Hakunilan urheilupuiston pysäköintialueella (Luotikuja 2). Kormuniityn lammasaitaus kartalla