Keskiajan tunnelmasta päästään jälleen nauttimaan Helsingan keskiaikapäivillä 13.8.2022

Uutinen

Asiasanat

Hyvinvointi ja yhteisöllisyysKulttuuri

Helsingan keskiaikapäivä on koko perheelle, historiasta kiinnostuneille ja kaikille iloisten kesärientojen ystäville tarkoitettu suurtapahtuma. Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan elokuun toisena lauantaina 13.8.2022 klo 11–18. Paikkana on aito keskiaikainen miljöö Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja pappilan puistossa Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla.

keskiaikapäivät ja haarniskat

Kuva: Olli Leino

Vantaalla on vahva keskiaikainen historia ja tapahtumalla halutaan tuoda esiin myös paikkakunnan historiaa ja auttaa vantaalaisia löytämään juurensa. 

Tänä vuonna ohjelmassa huomioidaan vantaalaiset yhä laajemmin ja esimerkiksi keskiaikaopastuksia järjestetään useilla kielillä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy ja tapahtumajärjestäjä toivottaakin niin rahvaan kuin rälsdin tervetulleeksi Helsingan keskiaikapäivään. 

Helsingan keskiaikapäivässä voi markkinahumun lisäksi nauttia vanhasta musiikista, käsitöistä, opastuksista, luennoista, työpajoista, kirkonmenoista, ruuasta ja muista keskiaikaan liittyvistä ohjelmanumeroista. Taistelu- ja miekkailunäytösten innoittamat pääsevät itsekin kokeilemaan pehmomiekkoilua ja jousiammuntaa. 

Päivän ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä: https://helsinga.fi/ohjelma/ 

Tapahtuman järjestää Vantaa-Seura ja Tikkurilan seurakunta. Tapahtumaa tukevat Vantaan kaupunki, Helsingestiftelsen sr ja Uudenmaan rahasto. 

Avainsanat

TapahtumatKesä